© Johan Stassijns tuinwerken

ZINTUIGEN PRIKKELENDE TOTAALPROJECTEN

Met zijn groenbedrijf te Wommelgem tekent Johan Stassijns al bijna een kwarteeuw voorde aanleg en het onderhoud van stijlvolle tuinen. Maar er zijn nu wel enkele veranderingen op til: Johan zet een stapje opzij en de zaak wordt overgenomen door Pieter Neven en Lien Nuyens. Dat zorgt voor een nieuwe wind en een nieuwe naam: Groenfactor. Maar qua beroepsernst en gedrevenheid verandert er niks.

Continuïteit gegarandeerd
Pieter werkte vroeger reeds 10 jaar voor Johan in loondienst, hij is altijd de vaste tuinarchitect van het bedrijf gebleven maar combineerde dit met een job als leerkracht in de tuinbouwschool van Herentals. Lien werkte jaren als (interieur)architect bij een bedrijf in Boechout en werkt al enkele maanden bij Johan om de overname vlot te laten verlopen. Voor de klant verandert er weinig: dezelfde teams blijven vakkundig detuinen aanleggen en onderhouden. En Johan Stassijns blijft Groenfactor ondersteunen waar mogelijk.

Totaalprojecten met stijl
Mensen zien graag hun tuin als een geheel en dan ben je bij Groenfactor aan het juiste adres. Je kunt er immers terecht voor totaalprojecten, van de grondwerken tot de volledige afhandeling: oprit, terras, (zwem)vijver, tuinafsluitingen, gazon, beplanting. Dit alles in eigen beheer, in alle vertrouwen en met een attente service. Zo kun je dus gerust op beide oren slapen.

Van stadstuin tot villatuin
Er wordt gewerkt naar de plannen van tuinarchitect Pieter Neven. Ontwerp gebeurt op maat en naar wens van de klant en naar ieders budget. Geen enkele uitdaging gaat Pieter uit de weg: van kleine tuin tot royale oase. Ook worden er daktuinen gerealiseerd en werkt hij op vraag met kunstgras, dit in samenwerking met een gespecialiseerd center uit Aartselaar. Vanaf het eerste contact ervaart u als klant de persoonlijke aanpak en de eigen, in positieve zin verrassende kijk op uw project.

Bronzen medaille
Terechte fierheid werkt nog altijd na naar aanleiding van het behalen van de bronzen medaille in de wedstrijd van De Vlaamse Tuinaannemer, editie 2016. Voor de aanleg vaneen tuin met als blikvanger een opbouwvijver. Vroeger stond de tuin ten dienste van de kinderen. Tijd voor een nieuw concept! De nieuwe tuin is onderhoudsarm en biedt veel plaats om te relaxen: schaduwterras in grind onder een pergola, zonneterras met ligzetels, groot terras om te tafelen. Voor sfeer zorgt de kleine vijver met waterval en’s avonds de afgewogen verlichting. Er zijn duurzame materialen gebruikt: titaan-kleurige kleiklinkers, gekloven hardsteen en gebrande graniet. Alles in wildverband geplaatst. Exquise beplantingskeuze met o.a. Hydrangea ‘Lanarth White’ en Calamagrostis acutifolia ‘Karl Foerster’ en bomen zoals Geditsia triacanthos ‘Rubylace’ en een meerstammige Koelreuteria paniculata.

Ontdek de showroomtuin
Elders bewonderen we een waterspuwer in de voortuin en een poolhouse dat, om met de woning te accorderen, werd bekleed met zink. Een ander tuinontwerp dat onze aandacht vraagt: met 2 L-vormige zitbanken met steenkorven en bovenaan bekleed met ipé planken met daaronder feeërieke licht-strips. Opvallend is ook het grote scherm. Deze klant is een hobbyfotograaf en aldus kan hij vertoningen houden. Wanneer men het scherm nietbenut, wordt het uitgelicht met leds die variëren van kleur. Verder zijn het de siergrassen, de hoge sierpotten, wolk-gesnoeide hulstmassieven en een solitaire Acer palmatum ‘Osakazuki’ die de show stelen. En last but not least is er de moderne showroomtuin, met leuke elementen die de zintuigen prikkelen en die de vele mogelijkheden met kunstgras illustreren: roze zitruimte, bonsaiboompje, steen met kunstgras, boorden in kunstgras en cortenstaal, wand in houten rasterlatjes met kaders in kunstgras,…

Met hart en ziel
Groenfactor werkt met ervaren teams: 2 voor de aanleg en een onderhoudsploeg. Er heerst een familiale sfeer en dat straalt af op het werk. Je mag spreken van een aangename relatie tussen de klant en de tuinaannemer. Het is de intentie om met Groenfactor het werk dat Johan met hart en ziel heeft gedaan, verder te zetten met evenveel oog voor detail en een bewonderenswaardig streven naar perfectie. Met de kennis en ambitie van Lien en Pieter zal dit groenbedrijf beslist nog extra openbloeien. En dit met de focus op totaalprojecten waarbij Groenfactor dan ook de nazorg naar behoren behartigt.

www.johanstassijs.be

www.pieterneven.be

Geef een reactie