DE NIEUWE DEDON CONCEPTSTORE

HET BUITENLEVEN alias DEDON

Sinds begin dit jaar is Rechts van de kerk uit Meigem de nieuwe Dedon Conceptstore. Dedon is een belangrijk merk in het buitengebeuren. Het kan dan ook geen toeval zijn dat Dedon precies outdoorspecialist Rechts van de kerk uitkoos als uitvalsbasis. De grote showroom staat volledig in het teken van Dedon en is ingericht volgens de typische Dedon sfeer zoals je die in elke Europese toonzaal terugvindt. Verschillende Dedon collecties zijn hier uitgestald waaronder hun drie nieuwste collecties voor 2017: ‘Tibbo’, ‘Brixx’ en ‘M-Brace’. “Reden genoeg om dit prestigieuze merk onder de aandacht te brengen”, vindt Andy Baudewyn van Rechts van de kerk.

Het Duitse Dedon staat al meer dan een kwarteeuw garant voor designmeubelen van de allerhoogste kwaliteit, die in meer dan tachtig landen wereldwijd worden verdeeld. Het innovatieve merk staat synoniem voor buiten leven. Voor zijn collecties werkt het designlabel enkel samen met internationale topontwerpers. De innovatieve en duurzame vinylvezel is verwerkt in verschillende producten waardoor Dedon vaak geassocieerd wordt met een gevlochten bekleding.

Dedon stelde dit jaar maar liefst drie nieuwe collecties voor die ook meteen in de prijzen vielen. Voor het eerst kwam Dedon met een teak collectie op de markt: de ‘Tibbo’ collectie, afgewerkt met een geweven kunststof zitting en zachte kussens voor zit en rug. Alle stukken uit de collectie zijn met de hand vervaardigd uit traaggroeiend hoogwaardig teak, afkomstig van duurzame plantages. De collectie is verrassend licht waardoor je ze gemakkelijk kan verplaatsen. Anderzijds is ze gezegend met een royale uitstraling en een uitzonderlijk comfort. De collectie – ontworpen door het Britse designer duo Barber & Osgerby – bestaat uit tafels in verschillende afmetingen, banken, stoelen en een lounge zetel. ‘Tibbo’ past volledig in de tendens waarin de binnen- en buitenruimtes steeds meer samen lijken te komen. Het is een collectie om jarenlang van te genieten zowel binnen als buiten.

De ‘Brixx’ collectie is een speelse collectie van de Italiaanse Lorenza Bozzoli, een succesvol modeontwerpster. Voor deze collectie werkte ze samen met de beste Italiaanse stoffeerders. Het is een collectie die 360 graden inzetbaar is met rechthoekige eilandjes in drie formaten die eindeloos kunnen gecombineerd worden. De modulaire elementen zijn volledig met stof bekleed die water doorlaatbaar is. De toevoeging van vaste en gestoffeerde rugleuningen maakt de collectie compleet. Voeg daarbij nog de originele leunkussens en je kan elke mogelijke zithouding uitproberen.

De ‘MBrace’ collectie is dan weer een top collectie ontworpen door Sebastian Herkner. De ‘MBrace’ is ook uitgegeven in een gelimiteerde uitgave van slechts tweehonderd exemplaren verkrijgbaar in twee kleuren: gebroken wit ‘Carrara’ en zwartbruin ‘Marrone’. De geweven zitkuip bestaat voor de exclusieve versie uit een mix van de Dedonvezel en handgemaakt scheepstouw uit Italië. Nieuw toegevoegd aan de collectie is het ligbed. Een ligbed dat met haar organische rondingen en warm, uitnodigend comfort onweerstaanbaar is.

Dedon en de trends
De designtrends van 2017 zijn voor Dedon het gebruik van natuurlijke materialen. De trendkleuren zijn groen, ‘Nordic’ blauw en pasteltinten. Naast modulaire meubels domineren accessoires en kleine meubels zowel de binnen- als buitenruimte.

www.rechtsvandekerk.be

Geef een reactie