© Tuinaanleg Liekens

MEER DAN 35 JAAR ERVARING

Van zandberg tot bouwwerf, Norbert Liekens en zijn team maken van elk perceel een klein paradijs. Hun visitekaartje? Natuurlijke schaduwmakers op maat gemaakt voor elk soort tuin en uiteraard naar wens van de klant.

Tuinen met dat ietsje meer, dat kun je verwachten als je een beroep doet op Tuinaanleg Liekens. Na 36 jaar lang grote en kleine tuinen aangelegd te hebben, weet zaakvoerder Norbert wat kwaliteit is. Hij gebruikt materialen en technieken die zorgen voor jaren gebruiksgenot. Met zijn team van drie vaste werknemers voor de aanleg en het onderhoud, creëert hij dagelijks bloemrijke en paradijselijke tuinen waarin je in alle seizoenen heerlijk kan relaxen. Door de nodige aandacht te schenken aan grondontleding en -verbetering, krijgt de klant in een wip een bloeiend en mooi resultaat.

Natuurlijke schaduwmakers
 Of het nu een grote of een kleine tuin is, een plek om heerlijk te genieten in de schaduw heeft elke tuin nodig. Je kan opteren voor een parasol, een zeil of zelfs een lamellendak, maar als het van Norbert afhangt, zorgt hij voor een natuurlijke schaduwmaker in elke tuin. Bovendien is het in de schaduw van een boom steeds nog frisser vertoeven dan in een artificiële schaduw. “Een terras onder een leiplant of -boom is de eyecatcher van de tuin! Wij zijn gespecialiseerd in het op maat maken van verschillende dakvormen. Het ontwerp wordt uitgetekend, waarna uitgezet op de grond. We plooien de metalen constructie zelf en gieten deze in beton. Daarna wordt er een leiboom of -plant aangeplant en langsheen de constructie geleid. Het aangroeien duurt natuurlijk enige tijd maar daarna heb je jaren genot van je natuurlijk schaduwhoekje.”

Partijtje petanque met familie en vrienden
 ‘Hygge’ zo heet het nieuwe recept voor geluk. Het Deense woord is niet te vertalen maar kan je verwoorden als gezelligheid, samen thuis doorbrengen met vrienden, geluk vinden in de kleine dingen. Dat vertaalt zich ook naar de tuin “Dat is waar de toekomst om draait”, zegt Norbert. “Meer en meer krijgen we de aanvraag om sport- en speelvelden te integreren in de tuin. Veel liever dan met de kinderen naar een pretpark te gaan, spelen mensen graag samen met vrienden en familie een partijtje kubb of petanque in hun eigen tuin.” Het is al een tijdje een trend om van de tuin een outdoor leefruimte te maken. “Maar het gaat verder dan dat. Ook het moestuinieren is weer helemaal terug. Nu planten wij ook in de kleinere tuintjes bessenstruiken en aardbeienplantjes aan. De nieuwe tuineigenaar wilt zijn kinderen opnieuw aanleren dat ons voedsel niet uit de winkelrekken komt.”

Geef een reactie