© Artifix, beeldend kunstenaar Kamagurka, Tuinarchitect Filip Van Damme

Verwelkoming door de kunstige patio

Hoe pak je het aan als een druk bezet gezin je de opdracht geeft om hun grote tuin in een glooiend landschap om te toveren tot een vakantie-oase? Tuinarchitect Filip Van Damme luisterde aandachtig naar hun wensen en maakte er iets unieks van, met als blikvanger kunst in de binnentuin.

Kunstzinnige begroeting

De voortuin kreeg een zakelijke uitstraling. Er werd een verharding gebruikt van twee verschillende kleuren grind. De lichtste kleur, bijna wit, leid je rechtstreeks naar de inkom. Het lichtgrijze daarentegen is voorbehouden om met de wagens op te rijden en te parkeren.

Via twee brede tredes, afgeboord met cortenstaal, kom je terecht in een ingesloten binnentuin met opvallende ‘obstakels’. Ze hebben grillige vormen, zijn verschillend van formaat en ze lijken allemaal te zweven omdat ze optisch los van de grond staan. De kleur van het cortenstaal geeft de ruimte een warm gevoel. De bewoners zijn kunstliefhebbers en op deze objecten kunnen ze kunstwerken exposeren.

Momenteel staat een levensgroot, wit beeld van Kamagurka klaar om bezoekers te begroeten. Het lijkt bijna op maat gemaakt, zo perfect staat het daar op zijn plaats. Enkele meerstammige krentenbomen zorgen voor een frivole toets.

Naast de kunstzinnige voortuin vind je bij deze woning ook een gezellige achtertuin, een zitterras met zwembad, poolhouse en plaats om te loungen. Wil je meer weten over deze tuin? Het volledige project staat uitgebreid beschreven, voorzien van prachtige fotografie, in Chic Gardens najaar 2020.

www.filipvandamme.be


Tekst: Veronique De Walsche
Fotografie: Artifix

Geef een reactie