© Calma, Andreu Carulla

Designer in de kijker | Andreu Carulla

De man of vrouw achter het idee, we mogen en willen ze niet vergeten. Want het is dankzij hun creatieve ontwerpen dat we elk seizoen weer kunnen genieten van nieuw outdoordesign dat het betere buitenleven kleur, stijl én comfort geeft. Vandaag in de kijker: Andreu Carulla en zijn Alat daybed voor Calma.

Met karakter, vakmanschap en duurzaamheid als doelstellingen, creëert Andreu Carulla prachtige objecten met een tijdloze aantrekkingskracht.

Na zijn kinderdroom om uitvinder te worden, richtte Andreu Carulla – geboren in Catalonië – in 2006 zijn gelijknamige ontwerpstudio op en werd daarmee een van de meest veelzijdige ontwerpbureaus die vandaag de dag in Spanje werkzaam zijn.

Omringd door een idyllisch meer en op slechts een uurtje rijden van Barcelona bevindt zich in een omgebouwde molen het atelier en de werkplaats van de ontwerper. Deze prachtige locatie weerspiegelt meteen de mediterrane benadering van zijn ontwerpen.

Andreu Carulla ontwerpt o.a. serviezen, verlichting, creatieve interieurs en meubels. Zo ook het Alay daybed voor het Spaanse Calma. Eerder ontwierp hij al de monumentale en monolithische Alat sofa. Deze krijgt nu dus het gezelschap van een een ligbed met strak design en een romantisch kantje.

Wil je op de hoogte blijven van het werk van Andreu Carulla? Volg @andreucarulla op Instagram.


Tekst: Eva Goossens

 

Geef een reactie