© in-lite design

Verlichting brengt sfeer op grote hoogte in Amsterdam

Wonen in een stad als Amsterdam betekent vaak dat je niet kunt genieten van een tuin. Er zijn echter wel een aantal gelukkige stadsbewoners die de luxe hebben van een dakterras. Deze worden steeds meer omgetoverd in ware daktuinen. Midden in Amsterdam is zo’n stadsoase op grote hoogte te vinden.

Het project is gerealiseerd door de Dakdokters die rijkelijk gebruik hebben gemaakt van in-lite buitenverlichting om deze plek ‘s avonds te laten stralen.

Unieke locatie

Het ontwerp is erop toegespitst om de bewoners ’s avonds tot rust te laten komen, terwijl zij uitkijken over het bruisende stadsleven. De uitdaging van het ontwerp was om die mix tussen de stad en de natuur samen te laten komen. Daarom is ervoor gekozen om te werken met hoogwaardige natuurlijke materialen, keramische sierbestrating en rijk aangeplante borders met de mooiste planten. Ook zijn er een luxueuze ronde sauna geplaatst en een RVS buitendouche. Rondom het dakterras is een stijlvolle houten schutting geplaatst die voor meer privacy zorgt. Opvallend is ook het klassiek ontworpen witte hek dat de daktuin een sfeervolle uitstraling geeft.

Slimme verlichting

Om de daktuin ook ’s avonds te laten stralen, is gekozen voor de 12V verlichtingsoplossingen van in-lite. Deze slimme LED verlichting is gemakkelijk aan te sturen met een app en kenmerkt zich door een bijzonder natuurgetrouwe kleurweergave waarmee de tuin ‘s avonds net zo mooi is als overdag. Het systeem is energiezuinig en kan bovendien snel en veilig aangelegd worden door tuinprofessionals of elektriciens. Het grote voordeel? De 12V grondkabel hoeft niet diep ingegraven te worden. De armaturen worden met een waterdichte EASY-LOCK op het systeem aangesloten en hoeven niet gevuld te worden met epoxyhars. Ideaal voor tuinen én dakterrassen.

Mooi en milieubewust

Het aanleggen van een daktuin is niet alleen investeren in een eigen stadsoase. Het draagt ook bij aan een beter milieu en kan helpen om de energierekening te verlagen.

“De meeste daken zijn bedekt met zwart bitumen. Op een warme zomerse dag wordt zo’n dak al snel 70-80 graden. Daarom maken airconditioners overuren met toenemende hittestress en gezondheidsklachten tot gevolg. Wij geven een stukje natuur terug aan de stad door zoveel mogelijk daken in Nederland te ‘vergroenen’. Wij helpen onze klanten om te ontsnappen aan de drukte van de stad en dragen tegelijkertijd bij aan een lager energieverbruik en meer biodiversiteit in de stad”, aldus de Dakdokters.

Sfeervol en natuurlijk

Op het dakterras is de bestrating functioneel gehouden met als doel zoveel mogelijk groen te planten. Voorts is het dak bedekt met kleurrijke Sedum, wat zorgt voor een optimale opname van hemelwater en voor extra isolatie.

Om de natuurlijke uitstraling van de daktuin te versterken, is gekozen om het pad te verlichten met opvallende staande lampen. De ACE HIGH CORTEN armaturen zijn uitgevoerd in een Cortenstaal finish. Deze opvallende roestbehandeling maakt de armaturen bijzonder weerbestendig. Aan de schutting zijn bijpassende ACE DOWN CORTEN wandlampen gemonteerd die uitgevoerd zijn in diezelfde Cortenstaal finish. De hogere planten zijn uitgelicht met MINI SCOPE spots.

Licht brengt harmonie

Dankzij de weloverwogen keuzes in materialen en beplanting én de uitmuntende aanleg, zijn de Dakdokters erin geslaagd om een prachtige daktuin te creëren. Door slim gebruik te maken van verlichting is deze plek ook ’s avonds een oase van rust die volledig in harmonie is met de stad en de natuur.

Laat je inspireren door de magie van buitenverlichting en ontdek de bijzondere wereld van in-lite.

www.in-lite.com

Geef een reactie