© Verdé tuinarchitectuur

Verdé tuinarchitectuur | Van tuindroom naar droomtuin

Elke tuineigenaar is uniek, dus moeten tuinen dat ook zijn. Het is een uitspraak van Jörn De Leeuw, tuinarchitect en zaakvoerder van Verdé tuinarchitectuur uit Mechelen. Het overzicht van projecten op de website van het bedrijf maakt duidelijk dat het niet zomaar een promopraatje is.

Veelzijdig tot en met

Scrollen en klikken door het overzicht van ongeveer honderd tuinen die op de site staan, maakt duidelijk dat Verdé tuinarchitectuur van alle markten thuis is. Er zijn zowel ontwerpen en realisaties van kleine stadstuinen tot grote landschappelijke tuinen toe. De eerste laat hij visueel groter lijken dan ze in werkelijkheid zijn, de tweede richt hij zodanig in dat ze gaan voor optimale verhoudingen en beleving op mensenmaat.

Ook oude tuinen maakt hij nieuw, noem het renoveren. Bestaande waardevolle elementen worden daarbij perfect geïntegreerd in het nieuwe concept. Een aantal voorbeelden tonen dat zelfs banaal sjiek wordt. Of wat te denken van bijvoorbeeld een oude betonplatenschutting die ineens een prachtige achtergrond wordt voor een stijlvolle zwemvijver en perfect spoort met een nieuw, houten tuinscherm?

Uitgewerkt tot en met

Knusheid, gezelligheid en aangenaam, veelzijdig gebruik staan in alle ontwerpen voorop. Terrassen, zwembad, zwemvijver, poolhouse of bijgebouw, … het wordt door Jörn allemaal in detail en naar smaak van de klant uitgetekend en gepresenteerd. Is de tuindroom van de klant vastgelegd in een goedgekeurd voorontwerp met raming van de kosten, dan volgt het vertaalproces naar een definitief ontwerp. Het totaalplan krijgt gezelschap van matenplannen, beplantingsplannen, technische tekeningen. Naar keuze gaat de eigenaar daarmee zelf op zoek naar een tuinaannemer die tegen de beste prijs een perfecte uitvoering aankan.

Alles voor de tuineigenaar

Verdé tuinarchitectuur legt zelf geen tuinen aan, maar houdt indien gewenst wel toezicht op de correcte uitvoering van de plannen. Die formule garandeert het beste resultaat, want geen rechter (ontwerper/toezichter) en partij (aannemer/uitvoerder) in één persoon en dus in de verdediging van de tuineigenaar. Het neemt niet weg dat het bedrijf een aantal aannemers heeft waar het regelmatig mee werkt en die desgevraagd ook consulteert in naam van de tuineigenaar. De beslissing over wie en wat blijft echter zijn privilege. Idem voor het onderhoud nadien. De tuineigenaar kan het zelf doen, een aannemer opdracht geven of Verdé tuinarchitectuur vragen een dossier op te stellen en/of in zijn naam op te treden richting aannemers. Het kan allemaal. Jörn gaat ervoor om tuindromen van zijn klanten tot heuse droomtuinen te laten evolueren.

Dit artikel komt uit de voorjaarseditie van Chic Gardens 2019. Bestel hier deze editie en lees de volledige reportage.


Verdé tuinarchitectuur

Jörn de Leeuw
[email protected],
gsm: 0486 657554
www.verdetuinarchitectuur.be


Tekst: Marc Verachtert

Geef een reactie