© Rolf van Koppen Fotografie

Exquise wellnesstuin rijk aan contrasten

Deze bijzondere tuin met hoog wellnessgehalte ontdekten we in het Zuid-Hollandse Naaldwijk. Huis en tuin werden gelijktijdig gerealiseerd en zijn zowel qua design als materiaalgebruik perfect op elkaar afgestemd. Het ontwerp van de wellnesstuin is een pareltje van tuinarchitect Erik van Gelder en DON Hoveniers.

De tuin binnen trekken

De moderne en transparante architectuur, voorzien van riante glaspartijen, werd ontworpen om via de achtergevel zo veel mogelijk licht én tuin binnen te trekken. Zelfs vanachter glas is het genieten van wat er zich in de tuin allemaal aan moois ontplooit. De dunne grens tussen binnen en buiten was voor de bouwheer alvast een goede reden om net zo veel aandacht te besteden aan het exterieur als het interieur.

De bewoners hun zoektocht naar een gelijkgestemde tuinarchitect met een interessante en creatieve visie op tuindesign bracht hen bij Erik van Gelder. Erik staat bekend om zijn contrastrijke maar ook evenwichtige tuinen met exclusief cachet: rechte lijnen in combinatie met grillige en organische vormen, gladde en ruwe texturen, licht en schaduw, groenblijvende planten naast soorten die met de seizoenen mooi verkleuren en je de jaargetijden in al hun schoonheid laten beleven.

“Ik ontwerp tuinen die net zo goed in de herfst als de lente een weldadige uitwerking hebben”, aldus de tuinarchitect. Een tuin beleven doe je bovendien niet alleen overdag maar ook ’s avonds. Een uitgekiend lichtplan maakt dan ook steevast een onderdeel uit van elk tuinproject. Wanneer het donker wordt, blijven de gordijnen open en kan men de tuin, sfeervol en zelfs feeëriek, ook vanuit de woonkamer beleven.

Water en wellness in de hoofdrol

Voor de uitvoering van de werken ging men in zee met DON Hoveniers waarmee tuinarchitect Erik van Gelder regelmatig een tandem vormt. Een goed geolied team dat elkaar versterkt en begrijpt, wat onder meer blijkt uit deze luxueuze wellnesstuin.

Water en wellness spelen een belangrijke rol in dit project, met als centraal element het royale zwembad van 11 op 4 meter dat meteen garant staat voor dat ultieme vakantiegevoel. Het poolhouse biedt naast een technische ruimte ook meer als voldoende ruimte om te relaxen in stijl, beschut tegen de grillen van het Nederlandse klimaat. Bij mooi weer schuiven de grote ramen dan weer open en wordt binnen buiten en omgekeerd.

Wat de omboording van het zwembad betreft, ging men voor een geslaagde combinatie van kwaliteitsvolle en duurzame composietplanken en een grote keramische tegel met de look van natuursteen. Deze tegel werd ook gebruikt voor de bekleding van de trap die naar de jacuzzi leidt. Als een waar pronkstuk werd deze ‘bron van wellness’ op een verhoog geplaatst van waaruit men de tuin kan overschouwen. De jacuzzi zit trouwens gedeeltelijk verzonken in dit platform, wat de instap vergemakkelijkt. Alles in functie van het comfort en welbehagen, uiteraard steeds met het hoogwaardige esthetische totaalplaatje in het achterhoofd.

Styling de luxe

Ook wat de styling betreft, werden in deze tuin alle registers opengetrokken. Van de luxueuze loungeset, outdoor sofa en zonnebedden tot de twee riante parasols van Tuuci die zich automatisch laten bedienen.

Eten klaar? Dan schuift iedereen de benen onder de Hopper picknicktafel van het Belgische Extremis. Het hoge designgehalte van deze tuin blijkt zelfs uit de boogvormige schommel, uitgevoerd in roestvrij staal. Speciaal voor de kids werd er een door een haag afgeboorde speelzone gecreëerd met gazon om te ravotten en de designschommel die zelfs menig volwassene weet te verleiden. Wie durft het hoogst?

DON Hoveniers
www.donhoveniers.nl

Erik van Gelder
www.erikvangelder.com


Tekst: Eva Goossens
Fotografie: Rolf van Knoppen Fotografie


Bekijk meer unieke tuinprojecten!

Heb je interesse in meer info en beelden van exclusieve tuinprojecten?
Wil je meer inspiratie ontvangen voor je eigen tuin?
Ben je op zoek naar een gerenommeerd tuinarchitect of tuinaanlegger?

Dan ben je bij Chic Gardens aan het juiste adres. Bestel hier de laatste nieuwe editie en vind tal van inspiratie, tips en trends voor je tuin en terras.

Krijg je maar niet genoeg van de tuinreportages in Chic Gardens? Abonneer je dan nu op de nieuwsbrief en ontvang tweewekelijks info over hoogstaande tuinprojecten en trends in outdoor living.

 

Geef een reactie