© De Telder Tuinen

De Telder Tuinen maakt het bont

Dat een tuin niet groot hoeft te zijn om groots te ogen, bewijst deze stadsoase in hartje Gent: een knap project van De Telder Tuinen. Met deze realisatie speelden de Gentse tuinontwerpers een thuismatch. Maar dan wel eentje die een vakantiesfeer oproept …

Gelauwerd ontwerp

Tuinen van De Telder stralen vaak een opgewekte en originele sfeer uit. De ontwerpers, Annabelle en Mathieu, besteden veel aandacht aan optimaal ruimtegebruik, kwaliteitsvolle materialen en gevarieerde beplanting. Het leidmotief: een tuin die tot in de puntjes klopt en waarvan de bewoners het hele jaar door kunnen genieten. Dat geldt ook voor deze stadstuin in Gent waarvoor De Telder brons op zak stak in de wedstrijd van De Vlaamse Tuinaannemer (VTA): een jaarlijks concours onder Vlaamse beroepstuinaannemers.

Vijver met een hoek af

Voor het ontwerp van de stadstuin vertrok Annabelle van het wensenlijstje van de opdrachtgevers. Die snakten naar een natuurlijke zwemvijver, veel privacy en een ‘volwassen’ tuin. Het exterieur moest ook aansluiten bij de gerenoveerde woning, en in alle seizoenen een boeiende aanblik bieden. De waterpartij werd de blikvanger: een atypisch ontwerp dat komaf maakt met het keurslijf van het rechthoekige bad. De speciale vorm ‘breekt’ de lengte van het relatief smalle perceel.

Ruimte voor speelsheid

Vanaf de leefruimte heb je een fraai uitzicht op de tuin dankzij plafondhoge raampartijen. Het terras dicht bij de woning werd uitgevoerd in Belgische blauwsteen. Ook hier geen rechttoe rechtaan ontwerp, maar een geometrisch vormenspel dat voor ritme en dynamiek zorgt. De stapstenen naar het terras maken een speelse indruk: dit is een tuin waar je vrolijk van wordt. Op het ruime terras is volop plaats om heerlijk te tafelen of gewoon van het zicht op de tuin te genieten. En dat alles zonder inkijk van de buren door het uitbundige en volwassen groen aan weerszijden.

De Telder Tuinen trok alle registers open om van deze stadstuin een gedroomd ontsnappingsplekje te maken.

Bekijk de volledige tuinreportage in de voorjaarseditie van Chic Gardens, nu in de webshop voor €9,50.


De Telder Tuinen

Wiedauwkaai 27a
9000 Gent

T +32 474 61 75 04
annabelledeteldertuinen.be

www.deteldertuinen.be


Tekst: Peggy Van der Auwera

Geef een reactie