© LPW Pools

De nieuwe zwemvijver-look van LPW Pools

LPW Pools speelt in op de stijgende behoefte naar een harmonieus samenspel tussen zwembad en tuin tot één natuurlijk geheel. Vorig jaar lanceerde het merk een volledig nieuw gamma zwembaden met 11 modellen in full vinylester. Dit nieuwe gamma is nu ook beschikbaar in een natuurlijke zwemvijver-look.

Zwembaden winnen aan populariteit

Zwembaden zijn populairder dan ooit. Ook de wensen waaraan een zwembad moet voldoen, blijven evolueren. “Mensen zoeken bij hun aankoop steeds vaker het samenspel met de omliggende natuur op, op zoek naar een eigen uniek privé-paradijs in de tuin. Rust en harmonie, zonder chemische producten of kleuren, maar ook zonder in te boeten op de kwaliteit is daarbij erg belangrijk. Ze staan daarom vaak voor een dilemma: ze zijn aangetrokken tot de natuurlijke en unieke look van een zwemvijver, maar willen de voordelen van een monoblok zwembad behouden. Voor dat dilemma bieden wij nu een oplossing”, zegt Jennifer Van Poucke, marketingmanager bij LPW Pools.

Met de nieuwe verrassende kleur ‘Shadow Grey’, een speciale tint grijs, in combinatie met de natuurlijke look van de Covrex® Classic rolluik in staalgrijs, is de look van een zwemvijver nu volledig binnen handbereik. De nieuwe grijze tint biedt het zwembad een warme, natuurlijke uitstraling. De lamellen bieden op hun beurt een hoge isolerende waarde.

Het beste van twee werelden

LPW Pools biedt zo het beste van twee werelden: de voordelen van een monoblok zwembad in full vinylester, met de organische look van een zwemvijver.

Een monoblok zwembad biedt heel wat voordelen ten opzichte van een zwemvijver. Een zwemvijver bestaat namelijk uit een zwemgedeelte en een filtergedeelte met water- en moerasplanten en een vulkanisch gesteente. Omdat het water echter overal stroomt, zijn deze levende organismen zowel in het zwemgedeelte als in het filtergedeelte aanwezig, waardoor het moeilijk wordt om het zwemwater helder te houden. Dit zorgt er enerzijds voor dat de watertemperatuur natuurlijk is en het water niet verwarmd kan worden en er anderzijds geen zwembadrolluik geplaatst kan worden. De watertemperatuur krijg je zo niet hoger dan 24°C. Ook stapelt vuil zich gemakkelijk op aan de zijkanten.

Bij een monoblok zwembad daarentegen zijn de wanden glad en maakt vuilophoping geen kans. Met een warmtepomp kun je het water bovendien gemakkelijk opwarmen tot 33°C en kan er tot laat in het jaar nog heerlijk gezwommen worden. Bij een monoblok zwembad is ook de integratie van een rolluik mogelijk die voor veiligheid en isolatie zorgt.

LPW Pools stelt de zwemvijver-look baden voor in combinatie met een chloorarm filteringsysteem. Dat systeem is niet alleen vriendelijk voor de huid, het zorgt ook voor een optimale zuivering van het volledige zwembad. “Met deze zwemvijver-look geniet je van de uitstraling van een zwemvijver, maar ook van de voordelen van een monoblok zwembad zoals verwarmd water, een rolluik en een eenvoudig onderhoud”, aldus Jennifer Van Poucke.

www.lpw.be

Geef een reactie