Stijlvolle stadstuin vol comfort

Een stadstuin stijlvol en functioneel inrichten is telkens weer een uitdaging: hoe integreer je alle gewenste tuinfuncties in een esthetisch, toch nog ruimtelijk ogend, maar weliswaar compact geheel? Het antwoord op deze vraag komt van Biesot Tuinen & Parken.

Het hoveniersbedrijf Biesot Tuinen & Parken ontwierp en realiseerde een stadstuin die we graag in de kijker zetten. De tuin werd verder gestyled door The Garden Store waardoor niet alleen het ontwerp en de realisatie maar ook de afwerking en aankleding tot in het kleinste detail klopt.

Nominatie voor Tuin van het Jaar
Wonen, leven en werken in het centrum van Amsterdam heeft uiteraard iets unieks. Dit gezin met drie kids had het allemaal, behalve een buitenplek waar ze op mooie dagen volop van konden genieten. De missie: een tuin creëren als een volwaardige verlenging van het huis, waarin het hele gezin zich kon vinden. Het resultaat: een compacte all-in tuin die verdiend een nominatie voor Tuin van het Jaar 2018 in de wacht kon slepen.

Sfeer én functie
Zowel ouders als kids hadden nood aan buitenruimte om in te leven, te eten en te spelen. Het kwam erop aan de tuin zo functioneel mogelijk in te delen, weliswaar met het behoud van het ruimtelijke gevoel. En het mag gezegd worden: Biesot Tuinen & Parken is er perfect in geslaagd om sfeer én functie stijlvol te verenigen. De sfeervolle tuin blijkt, onder meer dankzij het divers materiaalgebruik, een mooi en logisch vervolg van het interieur. Wat de verharding betreft ging men voor zeer onderhoudsvriendelijke keramische tegels in combinatie met vlonders in al even praktisch én mooi composiet. Bart Biesot: “Door in de schutting hardhout af te wisselen met witte alu platen oogt het geheel lichter, ruimtelijk en wordt er ook verwezen naar de materialen in huis.” Connectie tussen binnen en buiten? Check!

Lekker lui loungen
Voor de ouders moest de tuin een groene plek zijn om te relaxen en samen te genieten van een maaltijd. Op het verlanglijstje: voldoende groen, een royale loungebank én een buitenkeuken. De keuken in stoer beton en geïntegreerde gasbarbecue, gerealiseerd in samenwerking met Barts Food Factory (via The Garden Store), heeft een slimme hoekopstelling waardoor de ruimte optimaal benut werd. De hardhouten loungebank, ruim genoeg voor familie én vrienden, werd door Biesot Tuinen & Parken ter plekke gerealiseerd waardoor het maatmeubel de tuin als gegoten zit. En extra handig: onder de zitting is er opbergruimte waarin bijvoorbeeld het speelgoed van de kids netjes kan worden opgeborgen.

Kids fun
Er is in deze tuin trouwens net zo veel aandacht voor de kinderen als de ouders. Grenzend aan het huis werd er een hardhouten pergola gebouwd, meteen een handige plek om de schommel op te hangen. Die laat zich, bijvoorbeeld bij bezoek, net zo gemakkelijk ‘afhaken’ om op te bergen. Ook leuk: de hangend gemonteerde en dus zachtjes wiegende loungebank waarop zowel jong als net iets ouder helemaal tot rust komt. Dit deel van het terras is heel zonnig. Daarom kan de pergola, wanneer men een schaduwplekje wenst, overspannen worden met een op maat gemaakt zonnedoek. Nog meer kinderpret met de trampoline die verzonken zit in het vlonder en daarom een discrete aanwezige is. De trampoline werd bovendien omboord met een haag die schuin afloopt en op deze manier geen afbreuk doet aan de openheid in de tuin.

Styling op maat
Wat het overige groen betreft, noteren we onder andere buxusbollen omkaderd door bakken in wit aluminium. Strakke snoeivormen worden gecombineerd met net iets meer weelderige en grillige planten en grassen die voor karakter zorgen. Ook opvallend: twee organische XL van Atelier Vierkant in aardetinten, een duo dat niet onopgemerkt blijft. Opvallend hoe deze tuin perfect werd gestyled, met oog voor het tuinontwerp, het interieur én de persoonlijke smaak van de bewoners. Dit is dan ook het werk van The Garden Store, het styling bedrijf dat gerund wordt door Esther Biesot, tuin- en plantstyliste en echtgenote van Bart. Al van bij de opmaak van de tuinplannen is zij betrokken bij het project, waardoor tuinontwerp en styling perfect op elkaar kunnen worden afgestemd. Voor deze styling werkt Esther met een aantal gerenommeerde merken die je kunt ontdekken in The Garden Store (online) boutique. Van mooie tuinmeubelen tot potten maar ook parasols, lampen en accessoires waaronder ook maatkussens. The Garden Store zet de spreekwoordelijke puntjes op de i van de tuin.

www.biesot.nl

www.thegardenstore.nl

 

Geef een reactie