Harmonieus samenspel van planten, vormen en materialen

Wat maakt een tuin helemaal af? Hiervoor bestaat geen pasklaar antwoord. Wel komt het erop aan telkens weer de juiste en unieke mix van planten, vormen en materialen te vinden en dit alles te combineren tot een harmonisch geheel waarvan de opdrachtgever het gevoel heeft: dit is mijn tuin! Laat dit net de specialiteit zijn van Eric Bijl.

De ervaren hovenier ontwerpt tuinen die ‘passen als een maatpak’, groene buitenkamers opgewaardeerd met een flinke dosis creativiteit, een uitmuntende planten- en vakkennis en dito service op maat van de klant.

Gedegen vakkennis
Wanneer je van je passie ook je professionele bezigheid kan maken, doe je je job niet alleen graag maar ook goed. Dat blijkt uit het verhaal van Eric Bijl, zaakvoerder van het gelijknamige hoveniersbedrijf in ’s-Gravendeel dat al 35 jaar gespecialiseerd is in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van zowel private al bedrijfstuinen. Eric liet zijn eerste roeping als marinier aan zich voorbij gaan en besloot zijn ‘groene hart’ te volgen. De liefde voor planten en al wat groeit en bloeit zat er al van jongsaf in en werd verder aangewakkerd door zijn opleiding tot hovenier en eerste werkervaringen in de groensector. Zoveel jaar later is Eric Bijl een referentie in zijn vakgebied, samen met zijn vast team aan hoveniers en vakspecialisten goed voor de oplevering van zo’n honderd spraakmakende tuinen per jaar in het hele land. Van originele dak- of stadstuin tot riant landgoed: telkens anders en uniek, maar wel steeds met een kwalitatieve en herkenbare signatuur.

Gedegen plantenkennis
Waarin Eric Bijl zich onderscheidt? De hovenier gaat best wel prat op zijn gedegen plantenkennis en ervaring met de samenstelling van de bodem. Dit vertaalt zich in tuinen met bijzonder en vaak zelfs exclusieve planten die de aandacht weten te trekken. Daarbij durft hij te kiezen voor het minder evidente. Eric voert zelf planten, struiken en bomen in van verschillende Europese kwekers die iets bijzonders in petto hebben. “Planten uit Zuid-Europa, zoals Italië en Spanje, gedijen steeds beter in Nederland. Dit opent nieuwe mogelijkheden die ik niet onbenut laat”, aldus de hovenier. Eric durft te vernieuwen en verrassen, weliswaar steeds in nauw overleg met de klant. Niet alleen minder evidente plantenvariëteiten maar ook nieuwe en innovatieve materialen, bijvoorbeeld ontdekt op vakbeurzen, vinden hun weg naar Erics tuinen. “Wij maken er continu werk van ons te verdiepen in de planten, bodem en materialen. Dit met slechts één doel: mensen kunnen verrassen met nieuwe ideeën en zo dus op een creatieve manier vorm geven aan hun wensen en de tuin van hun dromen.”

Alles begint bij het ontwerp
Elke droomtuin begint uiteraard met een goed ontwerp. Dit gaat bij Eric Bijl in eerste instantie gepaard met een inventarisatie van wat gegeven is: met welke grondsoort hebben we te maken, hoe is de tuin gelegen, in welke stijl is de woning gebouwd en hoeveel tijd wil de klant spenderen aan het onderhoud van de tuin. Uiteraard kan er ook een beroep gedaan worden op het team van Eric Bijl Tuinontwerp voor het onderhouden van de tuin: van een compleet onderhoudsplan dat de klant volledig ontzorgt tot een periodiek, jaarlijks of onderhoud op aanvraag. Al deze gegevens worden gekoppeld aan de wens en het beeld dat de opdrachtgever heeft van zijn droomtuin. Vervolgens komt het erop aan deze wens op een creatieve manier in te vullen zodat het resultaat de verwachtingen nog verder overtreft. Voor zij die nood hebben aan inspiratie is er de inspiratietuin in ‘s-Gravendeel die een mooie indruk geeft van wat allemaal mogelijk is. Daarnaast heeft Eric Bijl Tuinontwerp in Vianen bij Utrecht ook een showroom waar men een mooi overzicht krijgt van de mogelijke materialen. Kwestie van goed geïnformeerd aan het ontwerptraject te starten.

Volwaardige buitenkamer
Planten zijn Eric Bijl zijn passie, maar als geen ander weet hij dat een tuin meer is dan dat. De tuin is geëvolueerd naar een volwaardige buitenkamer voorzien van alle comfort. Al dan niet overkapte terrassen met tegels in keramiek, natuursteen of buitenparket en vlonders in composiet of hardhout worden, met veel oog voor de harmonie in de tuin, vakkundig ingepland en gerealiseerd. Graag een zeer onderhoudsarme tuin? Dan vormt kunstgras zeker een optie. Wat de overkappingen en buitenverblijven betreft, heeft Eric Bijl Tuinontwerp een samenwerking met Corradi, het Italiaanse label dat uitmuntend design weet te combineren met duurzame kwaliteit. Graag een full-option Corradi poolhouse of bijgebouw met jacuzzi, beeldschermen en muzieksysteem? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Voor een full-option belevingstuin die elk vrij moment – ook bij minder mooi weer – naar een hoger niveau weet te tillen.

www.ericbijl.nl

Geef een reactie