photography: Daniela Kienzler

Rondom het vuur

Zijn jeugd bracht hij door in de natuur, in een omgeving waar velen van dromen. De prachtige en krachtige berg Rigi op de achtergrond, de sfeer van het heldere water bij het zeilen, de wind op zijn huid, … Het waren allemaal inspiratiebronnen voor een creatieve geest.

In deze omgeving ligt de oorsprong van een kunstenaar die plezier beleeft aan het visuele, het mooie en het speciale en aan alles wat waardevol is: Andreas Reichlin. Een persoonlijkheid voor wie het altijd belangrijk is geweest geen compromissen te doen aan de vorm, de schoonheid en de perfectie van het vakmanschap.

Als beeldhouwer en vrij kunstenaar hield de Zwitser Andreas Reichlin van barbecueën. Bij een traditionele barbecue trekt de houtskool in het eten en het vet van het vlees druipt op de houtskool waardoor er rook vrijkomt die ook weer in het vlees trekt. Dit gaf Andreas op jonge leeftijd al de nodige buikklachten. Als echte Zwitser met liefde voor vuur was niet meer barbecueën absoluut geen optie, dus bedacht hij een oplossing om gezonder te grillen. Uitgangspunten waren dat het gebruik gemakkelijk moest zijn en dat het design er mooi uit moest zien. Met als meer dan geslaagd resultaat de Feuerring, een samensmelting van een revolutionaire grill en een sculptuur.

Vuurplaats als middelpunt 
Al eeuwenlang is een vuur het centrum van het gemeenschapsleven. Het zorgt voor sfeer en warmte bij het samenzijn met familie en vrienden. Rondom een knetterend inspirerend vuur vinden we gezelligheid, plezier en verbinding met elkaar. Dit zijn dan ook de belangrijkste aspecten in de filosofie van Feuerring en dit zien we duidelijk terug in de creaties. De designschalen zijn het middelpunt van een ronde van gezelligheid. Een hypermoderne vuurplaats die uitnodigt om het hele jaar door samen te genieten van het buitenleven en waar koken volop de ruimte krijgt. Van het zacht en gezond grillen van een stukje vlees of vis tot het bereiden van volledige culinaire menu’s. Bij een Feuerring hoef je niet op de ideale temperatuur te wachten maar gril je altijd naast een warm en knetterend vuurtje. Zo geniet je van gegrild eten zonder een ongezonde verkoolde bijsmaak. Sfeervol samenzitten met vrienden, verhalen uitwisselen, gezelligheid, gastronomie en van daaruit iets creëren is de levenshouding van Andreas Reichlin; een filosofie die in de Feuerring absoluut tot uitdrukking komt. Maximaal genieten met al je zintuigen, en met elkaar!

Zwitserse kwaliteit
Het ontwerp van Reichlin wordt in het Zwitserse Frauenfeld door Heiri Gisler met ambachtelijk plaatwerk omgevormd tot een speciale vuurschaal. De ring en de schaal worden door Isenschmid AG in Küssnacht perfect tot één vorm gelast. Met als eindresultaat de Feuerring, een object dat wordt gekenmerkt door een combinatie van esthetisch design en functionaliteit. Door de samenwerking met deze vakmensen heeft de ontwerper en beeldhouwer partners gevonden die hem de zekerheid geven dat zijn strikte kwaliteitsnormen worden gehandhaafd en heeft hij zelf meer tijd voor het creëren van nieuwe dingen.

Feuerring GmbH
Andreas Reichlin leidt sinds 2009 Feuerring GmbH samen met zijn partner Beate Hoyer in Immensee in het kanton Schwyz in Zwitserland. Met het gebruik van regionaal Zwitsers vakmanschap werkt Feuerring duurzaam en creëert het een puur Zwitsers origineel product: de gepatenteerde Feuerring. Een meesterstuk met een uniek design dat wordt gekenmerkt door een combinatie van schoonheid en bruikbaarheid. Het gemeenschappelijk motto is dan ook: omring jezelf met het mooie en echte, terwijl je eenvoudig en authentiek blijft.

www.feuerring.ch

Tekst: Ingrid Daemen
Fotografie: Daniela Kienzler

Geef een reactie