© Manutti

Een nieuwe kijk op buitenluxe

Momenten van rust, samenzijn en fascinatie – dat is waar het leven om draait. Hoe kan dat beter dan buiten onder een verkwikkende, stralende zon? De luxueuze meubels in de Flex-collectie van Manutti zijn perfect om te genieten onder een stralende hemel en doen je verlangen naar warme zomerdagen!

Een compositie van hout en aluminium

Het Flex-concept staat voor hout en aluminium, en de verschillende emoties die beide materialen oproepen. Het stijlvolle metalen frame vormt een sterk en sober fundament voor het design, terwijl het hout vooral comfort en warmte oproept.

Een toonbeeld van exclusiviteit

De unieke vormgeving van de aluminium poten geeft de zitbank karakter, maar houdt het geheel luchtig. De collectie is ontworpen door Metrica Design Studio. Robin Rizzini, Chief Designer en Partner bij Metrica: “In plaats van de traditionele cilindervorm kozen we voor een exclusieve vorm die cruciaal is voor de algemene uitstraling van de Flex-zitbank. De cilindervormige basis van de poten evolueert naar afgeronde driehoeken die overgaan in een ovale vorm en aansluiten op de rugleuning.

Een extra vleugje luxe

Flex is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: teak ‘natural’ en teak ‘nero’. De uitvoering in teak ‘nero’ vergt een manuele bewerking en straalt bijgevolg nog meer luxe uit. Het teakhout wordt handmatig gezandstraald, geborsteld en behandeld met een speciale techniek die de structuur ondersteunt. Het resultaat? Een fascinerende mix van glanzende en matte zwarte oppervlakken. De zwarte tinten stralen precies de juiste dosis elegantie, drama en kracht uit. Voor het perfecte evenwicht tussen luxe en verfijning.

Eindeloze mogelijkheden

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Flex-collectie bijzonder flexibel met eindeloos veel mogelijkheden in de opstelling. Het basisconcept bestaat uit een zitbank voor twee of drie personen of een leunstoel. Dit kan vervolgens worden uitgebreid met verschillende modules (stoelen, hoeken en asymmetrische elementen) volgens de beschikbare ruimte en de behoeften. Houten bijzettafels en ‘brugtafels’ (die als het ware tussen de modules zweven) toveren de Flex-collectie tot slot om in een compleet meubelsysteem voor buiten.

www.manutti.com

Geef een reactie