© myyour.eu

Out-of-the-box ideeën voor buitenverlichting

Licht is leven. Licht is sfeer. Ook en zelfs vooral in de tuin die, als de dagen korten, na valavond nog steeds mag gezien worden. Chic Gardens zet de meest trendy tuinverlichting van dit moment op een rij.

Tot 4 meter hoog

Boom van Olev laat je de keuze: slanke benen van 2 of zelfs 4 meter voor wie echt uit is op een staande lamp van formaat. De cilindrische aluminium spot wordt ondersteund door twee carbon stelen, bevestigd op een gegoten voet die is uitgerust met verschillende punten om de helling van de lichtbundel aan te passen.

Design: Marc Sadler

Kinderspel

Sfeerlicht in de tuin en rond het huis? Kinderspel met deze op een tol geïnspireerde en nonchalant zijwaarts leunende Pirla buitenlamp, nieuw in het gamma van Karman Italia.

Design: Bizzarri Design Associati

Awardwinner

IP44 kon met deze nieuwe oplaadbare Lix lamp zowel een Design Plus als Reddot winner 2020 award in de wacht slepen. De armatuur, die ondanks haar eenvoud nooit onopgemerkt blijft, gaat met een afwerking in Pearl White, Jet Black, True Gold of Bright Bronze voor een luxueuze uitstraling. Uitgerust met een touch dimmer voor de juiste lichtsterkte, aangepast aan het moment.

Design: Klaus Nolting

Ruimteverdeler

Het ontwerp van deze Marset LaFlaca vloerlamp, die een metalen frame combineert met textiel, maakt dat je de armatuur perfect kunt inzetten als sfeervolle space divider. Structuur aanbrengen en ruimtes definiëren in de tuin? Een knusse zithoek afbakenen? Het kan met deze lamp die iets weg heeft van een kamerscherm. Verkrijgbaar in drie vormen en formaten, staat ook leuk binnen.

Design: Christophe Mathieu

Joy & happiness

Om direct gelukkig van te worden, deze Joy staande lamp van Myyour. De armatuur combineert een koperkleurige metalen standaard met een marmeren basis en kunststof diffusers in duurzaam Poleasy. Het lijken wel edelstenen die dit lichtarmatuur verheffen tot een waar juweel. Verkrijgbaar in diverse vormen, waaronder ook een markante ‘booglamp’ (zie hoofdbeeld bovenaan).

Design: Lanzavecchia + Wai

Benieuwd naar meer nieuwigheden?
In Chic Gardens vind je nog meer unieke tuinverlichting die qua design zeker kan tippen aan de armaturen in het interieur.


Tekst: Eva Goossens

Geef een reactie