©studioPSG

Stijn Phlypo | Kunstzinnige villatuin

Als een breuk in het landschap, torent een moderne villa uit boven de grassen en de weilanden. Het gazon lijkt door te lopen in de weilanden rondom de woning. Ondanks de sobere uitstraling van de tuin, was er heel wat vakmanschap nodig om dit stukje groen aan te leggen. Van niveauverschillen tot kunstzinnige elementen, deze tuin is een totaalproject uitgevoerd door, de voor zijn werk gelauwerde tuinaannemer, Stijn Phlypo in samenwerking met tuinarchitect Erik De Waele.

Kunstzinnig

In vergelijking met de strakke villa heeft het landschap een eerder losse uitstraling. In de tuin wordt het minimalisme aangevuld door enkele sprekende elementen.

Zo loopt het terras achteraan de woning verder in een soort van schaakbord aan betonnen tegels. De tegels liggen gescheiden van elkaar in het gras. Ze werden er niet à l’improviste geplaatst, maar elke tegel werd net heel nauwkeurig uitgemeten om het strakke uitzicht te bewaren. Het schaakbord leidt je naar een betonnen trap die het niveauverschil opvangt. Op die betonnen trap vinden we de tweede blikvanger in de tuin. Een beeld van een vrolijke bronzen stier kijkt uit over de hele tuin. Het dier doet een spagaat met zijn achterpoten en zorgt voor een speelse noot.

Ook opvallend is het roestbruine cortenstaal dat zich als een accent rond het niveauverschil in de tuin krult. Cortenstaal is een metaallegering die voornamelijk uit ijzer en koper bestaat. Het is een weervast staal dat je kunt herkennen aan de typische roestkleur. Natuurlijk mag er bij zo een prachtige villatuin geen zwembad ontbreken. Samen met de accenten in cortenstaal zorgt deze helder blauwe waterpartij voor kleur in de tuin.

Wil je meer weten over deze exclusieve tuin?
Het project werd uitgebreid beschreven en voorzien van krachtige fotografie in Chic Gardens voorjaar 2020.

Stijn Phlypo Tuindesign

Het leuke aan dit project is dat alles er zeer logisch en simpel uitziet. Toch moet je je niet laten misleiden. Het aanleggen van deze tuin is een echte technische uitdaging.

Stijn Phlypo is ondertussen al zo’n 11 jaar tuinaannemer. Met zijn bedrijf Stijn Phlypo Tuindesign bezit hij over de nodige expertise en mankracht om zulke grote projecten tot een goed einde te brengen. De gekende tuinaannemer valt regelmatig in de prijzen dankzij zijn groene vingers.

www.stijnphlypotuindesign.be


Tekst: Reine Driesen

Geef een reactie