©studioPSG

Puur Groen | Goed huwelijk tussen dak en tuin

Nog niet eens zo lang geleden was dit een ‘vergeten’ terrein, buiten het bruisende centrum van een Belgische modestad, maar wel met veel potentieel. Identieke woontorens staan ingeplant in het nieuwe stadsgroen. Want wonen op grote hoogte is hot. Wat te denken van dit gloednieuwe penthouse, met een geweldig hoog plafond én dakterras.

Dankzij megahoge raampartijen langs twee kanten van het woonvertrek heb je een prachtig zicht op alle highlights van de stad en omgeving. De site vroeg om een unieke architectuur; appartementen met een sobere en strakke vormentaal van wit beton, zwart staal en véél glas. De langgerekte terrassen zijn één met de leefruimtes. Om de grens tussen in- en exterieur te vervagen was de keuze snel gemaakt om in die stijl verder te gaan, en voornamelijk het groen te laten spreken. Vloervlonders van ipé hout werden toegevoegd als warm accent.

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Tuinarchitect Jan Nickmans van Puur Groen stond bij de inrichting van de daktuin voor een grote uitdaging. De basisvorm van het terras was helaas doorbroken met enkele verhoogde elementen en liftschachten die eronder lagen. “Om die lelijke, zwarte verhogingen te camoufleren, passeerden verschillende oplossingen de revue”, vertelt Jan.

“Niveauverschillen toepassen was een must. Zo hebben we op een creatieve manier het nadeel kunnen ombuigen naar een voordeel om alles mooi te integreren en aan te kleden. De zwarte plantenbakken trapsgewijs en in verschillende hoogtes geplaatst, zijn dus hierdoor bepaald.” Vanuit het verhoogde platform kijk je met een scherpere hoek naar beneden waardoor je een mooi zicht krijgt op het naastgelegen sedum dak.”

Hoge woonkwaliteit

In het penthouse oogt alles fris en wit, afgewisseld met licht houten elementen zoals de lage vensterbanken. De leefruimte met een royale vide heeft volop zicht op de daktuin. Eigenlijk wordt de
volledige wand, tot aan het plafond, ingenomen door een glaswand van twee verdiepingen. Deze garandeert niet alleen vanuit de living én slaapkamer het uitzicht maar zorgt zelfs in de winter voor een maximum aan licht binnenshuis.

Verder lezen? Bestel Chic Gardens!


Puur Groen

Oude Baan 87
B-3570 Alken
T +32 11 96 63 36
[email protected]

www.puurgroen.be


Tekst: Nicole Polet
Fotografie: studio PSG

Geef een reactie