Cedral Terrace, duurzaam en onderhoudsvriendelijk © Cedral Terrace

Luilekkerland ligt in de tuin

De hedendaagse tuin is een extra leefruimte maar dan buiten. Voor het huis een volwaardig verlengstuk en dus een absolute meerwaarde. Net zoals binnen zie je daar een toegenomen aandacht voor de materiaalkeuze. Om het geheel mooi te maken, maar ook naar duurzaamheid en onderhoud toe. Cedral terrasplanken in vezelcement passen perfect in dat plaatje.

Zijn er plannen voor de aanleg van een nieuw terras of is het bestaande terras aan vervanging toe? Overweeg dan eerst goed, desgevallend in overleg met de tuinarchitect of -aannemer van dienst, welk materiaal zoveel mogelijk voordelen biedt. Een terras met Cedral terrasplanken vraagt weinig of geen onderhoud. Een keertje goed vegen of schoonmaken met de hogedrukreiniger en klaar.

Met zo’n terras van Cedral heb je tijd zat om te genieten.
Met zo’n terras van Cedral heb je tijd zat om te genieten. © Cedral Terrace

Geen klusjes te klaren

Cedral terrasplanken worden gemaakt van vezelcement. Ze hebben de warme uitstraling van hout, maar in werkelijkheid zijn ze hard als steen, en dus slijtvast en uitermate weerbestendig. De materie is geverfd noch gecoat, maar wel tot in de massa gekleurd; lees: honderd procent kleurvast. Na een tijdje zul je merken dat het terras enigszins doorleefd gaat ogen en daardoor nog aan charme wint. Last but not least vraagt dit materiaal niet in het minst om de doe-het-zelver in jezelf aan te spreken op termijn. Denk dan aan beitsen, schilderen of vernissen. Niks van dat alles is nodig.

Je moet deze plankenvloer nooit verven of vernissen, en tweemaal reinigen per jaar volstaat.
Je moet deze plankenvloer nooit verven of vernissen, en tweemaal reinigen per jaar volstaat. © Cedral Terrace

Onderhoudsarm

Maar weinig vloeren kunnen een Cedral terras evenaren qua duurzaamheid en onderhoudsgemak. Men adviseert om je terras eens in de lente en de herfst duchtig onder handen te nemen, bij voorkeur met de hogedrukreiniger. Haal er geen speciale producten voor in huis, gebruik gewoon een standaard schoonmaakmiddel. Met een plankenterras waar je zo weinig omzien naar hebt, heb je geen zorgen. Tijd zat om luilekker te genieten.

Maar weinig vloeren kunnen een Cedral terras evenaren qua duurzaamheid en onderhoudsgemak.
Maar weinig vloeren kunnen een Cedral terras evenaren qua duurzaamheid en onderhoudsgemak. © Cedral Terrace

Gezellig buiten feesten

En als je ’s avonds buiten wil genieten, dan doe je graag de kaarsen aan en laat het knetteren in vuurkorf of buitenhaard. Of je houdt een barbecue. Gloeiende houtskool en hete as, het hoort erbij, en daar kan spijtig genoeg brand van komen. Welnu, met Cedral opteer je voor een brandveilige terrasvloer. Vezelcement zoals gebruikt voor deze planken, valt immers binnen de Europese brandveiligheidsnormen onder de A2FL-s1 classificatie. Dat betekent quasi nul risico. Laat de genodigden maar komen, het feest kan beginnen!

Interesse? Bestel gratis een staal via cedral.world.

Deze vloeren zijn brandveilig.
Deze vloeren zijn brandveilig. © Cedral Terrace

Cedral Terrace

Kuiermansstraat 1, B 1880 Kapelle-op-den-Bos
T: 015/717195
E: [email protected]
W: www.cedral.world/terraceTekst: Patrick Retour

Geef een reactie