©Plust Collection

Licht voor een magische sfeer in de buitenkamer

Licht is sfeer, ook en zelfs vooral in de tuin. De redactie van Chic Gardens tipt 5 magische lichtpunten en bijzondere vaste maar ook mobiele lampen voor het exterieur. Bekijk hier de tuinverlichting.

Één met de natuur

De SWAY armaturen van in-lite gaan uit van de gedachte dat een staand armatuur niet altijd hoeft op te vallen. Bij deze tuinlamp staan natuurlijke vormen en een rondom schijnend en diffuus licht centraal. Bijzonder: dankzij de flexibele staander beweegt de armatuur mee met de wind. Hierdoor wordt SWAY helemaal één met je tuin!

Lichtarmatuur SWAY in-lite
©In-lite

Manshoog

Deze Tebe, nieuw van Plust Collection, is een sculpturale en manshoge staande lamp die moet en zal gezien worden. Verkrijgbaar in een volledig verlichte White Light versie of als uplighter in diverse kleuren. Design Needs Studio.

Tuinverlichting Tebe Plust Collection
©Plust Collection

Killer legs

De overtreffende trap op vlak van elegantie in de wereld van outdoorverlichting heeft een naam: Septem. Deze nieuwe vloerlamp van Royal Botania verzoent een slank onderstel – een tripot met heuse ‘killer legs’ – met een mondgelblazen stolp in gefumeerd glas.

Tuinverlichting Fungy Royal Botania
© Royal Botania

Cirkel van licht

Kukà is de verzamelnaam voor deze drie herlaadbare cilindrische lampen en twee bijhorende koffietafels die een cirkel van licht op de grond projecteren. Gezien in het gamma van Talenti. Design Studio Adolini.

verlichting voor de tuin: Kuka Talenti
©Talenti

Puntige elegantie

De Unterlinden lamp van Artemide, initieel ontworpen in 2014 voor het Unterlinden Museum in Frankrijk, krijgt er heel wat nieuwe varianten bij. Deze iconische armatuur treedt nu ook naar buiten, onder meer met dit elegante lichtpaaltje. Design Herzog & de Meuron.

Ontdek meer!

Bekijk meer fraaie tuinverlichting in Chic Gardens – editie najaar 2022.


Tekst en samenstelling: Eva Goossens

Geef een reactie