Deze tuin is het resultaat van een uiterst complete aanpak door tuinarchitect Paul Nijst. ©studiopsg.be

Landelijke droomtuin: een totaalplaatje van A tot Z

De bouw van deze landelijke woning met strak kantje inspireerde tuinaannemer Paul Nijst tot een gedroomd gestroomlijnd groenconcept. Huis en tuin hebben hier aldus een onlosmakelijke band.

Charmante binnenkomer

Dit schitterend groen totaalproject ontdekken we in Zutendaal. De oprijlaan in grind en kasseien heeft iets van een karrenspoor zoals vanouds. Het geeft meteen een charmante aanblik én het is ook goed voor het milieu omwille van de waterdoorlaatbaarheid.

Moeraseiken flankeren de dreef, en de rododendrons en boshyacinten bij de kastanje afsluiting tinten het geheel als de tijd er rijp voor is. “Op vraag van de bewoners, waken we wel over het behoud van het prachtige uitzicht op de aanpalende weide”, getuigt tuinaannemer Paul Nijst.

Van alle markten thuis

Meer dan ooit blijkt dat Tuinen Paul Nijst thuis is van alle markten. De tuin als totaalplaatje, iedereen heeft er de mond van vol. Welnu, Paul en zijn team weten wel degelijk totaalplaatjes af te leveren die van a tot z zijn afgewerkt tot in de kleinste details!

“Hier hebben we een toegangspoort geplaatst in thermisch essenhout, met fundering aan vast, en die dan verder door ons technisch volledig op punt werd gesteld.”

Met luisterend oor

Bij Tuinen Paul Nijst is men begaan met de klanten. Interactie en een goede communicatie zijn daarbij de sleutelwoorden. Je kunt dus steeds rekenen op een luisterend oor. Het maakt dat elk project uitgroeit tot een uniek pareltje dat je enkel maar veel genoegen en levensvreugde schenkt.

Het ouderlijk huis van de dame des huizes is hier afgebroken, om vervolgens een nieuwbouw met tuin te realiseren. “En ik geef het je op een blaadje dat er heel wat gesprekken met de huiseigenaars aan vooraf zijn gegaan alvorens wij één spadesteek in de grond hebben gezet!”

Bijzonder plantgoed

Bij de voordeur werkt Tuinen Paul Nijst met authentieke natuursteen. Platen van wel 2m90 x1m95 zijn het. Op maat van de pivoterende deur. Zo wordt de oppervlakte buiten betrokken bij het binnengebeuren.

Hier prijkt Hydrangea arborescens ‘White Dome‘ en geen courante hortensia. “Deze staat steviger en pakt uit met magnifieke steriele bloemen.”

FEEST VAN KLEUREN
Paul is een gepassioneerde groenliefhebber en weet als geen ander origineel uit de hoek te komen met het palet dat hem wordt aangereikt door de natuur. Zoals we dat van hem gewend zijn, slaagt hij er ook hier in om, met planten en bomen die je niet zo gauw ziet, de toeschouwer omver te blazen. Hier is het van seizoen tot seizoen genieten van een harmonisch feest van kleuren.

Als je de woning betreedt, kijk je via een glaspartij recht op de spiegelvijver in de achtertuin. Tweemaal indrukwekkend! En zo belanden we in het door een meerstammige kurkeik versierde outdoor salon bij het water. Agapanthus ‘Amourette’ kleurt er twee enorme plantenbakken pittig blauw. “Het zwembad werkt op elektrolyse en let op de knappe houten vlonder die het geheel verfraait.”

Tuinen Paul Nijst - groenproject in Zutendaal: droomtuin bij een landelijke woning
Een magnifieke waterpartij pronkt in de tuin. ©studiopsg.be

Tuinen Paul Nijst is duidelijk meer dan een volleerde tuinaannemer. “We hebben hier ook gebouwen verbonden met constructies in glas en staal. Het is zelfs de bedoeling om nog een extra verbinding tot stand te brengen.”

Tot slot valt ons oog op de speels geplaatste moestuinbakken die de zonnepanelen maskeren. “Genieten van de tuin betekent voor dit gezin niet enkel relaxen in het groen, maar ook gezond en smakelijk eten van eigen oogst.”

TUINEN PAUL NIJST
Vorig jaar nog pakte Tuinen Paul Nijst goud op het concours van de Limburgse Tuinaannemer en dit jaar is het complete groenbedrijf genomineerd vanwege de Vlaamse Tuinaannemer. Het resultaat van jarenlang keihard werken. Inmiddels trekken Paul en zijn vrouw Viviane niet langer alleen aan de kar, want zoon Lorenz en vriendin/tuinarchitecte Ulrika treden mee in hun voetsporen. Samen altijd maar weer de grenzen verleggen, dat is hun gezamenlijk credo!

www.tuinenpaulnijst.be


Tekst: Patrick Retour

Geef een reactie