© Hilde Verbeke

Marrakesh vibes in een exotische tuin met zwembad

Toen de eigenares – een modeontwerpster – haar woning opnieuw inrichtte nam ze contact op met Gingko Gardens. Bij een smaakvol ingericht interieur mocht er ook in de tuin een nieuwe wind waaien. En waarom deze keer niet kiezen voor een zwembad?

Het zwembad speelt in centrale rol in deze zomerse en exotische tuin. Rondom is de waterpartij afgewerkt met een uniek patroon in Braziliaanse breuksteen en bijpassende op maat gemaakte boordsteen. De warme kleur van de stenen doet dromen van zon en strand en zorgt voor een zomerse gloed bij het kleinste zonnestraaltje.

  • Exotische tuin met zwembad door Gingko Gardens.
  • Exotische tuin met zwembad door Gingko Gardens.

De plage en trap in het zwembad loopt over de volledige breedte van het zwembad. “Voor de bewoners is dit de ideale plek om te zonnen en bij te praten bij een lekker glas wijn.”

“Alles in deze tuin geeft een megavakantiegevoel. Het lijkt wel of we in Marrakesh zijn.”

De terrassen rond het zwembad vormen organische eilandjes met gezellige zit- of schaduwhoekjes. Aan de loungehoek achteraan in de tuin heeft hovenier Dimitri van Hauwaert een bloemenborder aangelegd met bloemen in felle kleuren, waar hommels en vlinders zich tegoed doen aan de nectar.

De tuinmuur in ruwe steen liet hij op vraag van de klant intact en vormt een karaktervol element in de tuin.

Meer inspiratie voor zwembaden in de tuin?

Ontdek er alles over in Chic Gardens – editie najaar 2022. Te koop in de krantenwinkel of via de webshop:


Tekst: Ingrid Allaerts

Geef een reactie