ROBOMOW

Gespot: nieuwe maairobot!

Diegenen die er al één hebben, kunnen niet meer zonder: de maairobot! Niet zelden krijgt de vlijtige werker zelfs een troetelnaampje: van Herbie en Graston tot Juliette of James. Voor welk model en welke naam ga jij? Wij laten alvast enkele nieuwe modellen de revue passeren.

BOSCH: Vernieuwd totaalprogramma

Bosch pakt uit met een volledig vernieuwd gamma aan robotmaaiers, goed voor vijf modellen gaande van de Indego X300 voor gazons tot 300 m² tot de Indego M+700 voor maximaal 700 m². Dankzij Bosch LogiCut weet Indego waar hij is geweest en waar hij naartoe moet. De twee topmodellen zijn voorzien van een Connected-functie waarmee je de robot op afstand kunt besturen. Indego begint tot slot elke volledige maaibeurt met de functie BorderCut, voor een nette afwerking tot aan de randen. Richtprijzen: vanaf € 799,95 voor XS 300 tot 1.399,95 voor Indego M+ 700.

STIHL: Zorgeloos maaiplezier

Je kan je voortaan volledig concentreren op tuinprojecten die je echt passioneren, terwijl de iMOW® voor jouw gazon zorgt. De STIHL robotmaaiers beantwoorden perfect aan jouw verwachtingen en leveren excellente resultaten. Nieuw in het gamma is de RMI 522 robotmaaier. Een volautomatische en compacte robotmaaier voor middelgrote gazons tot 2.100 m². Maait, versnippert en bemest als mulchmaaier en zorgt voor een uitstekend maairesultaat en maaipatroon. Eenvoudige en intuïtieve bediening via de app. Accucapaciteit 104 Wh, snijbreedte 20 cm, gewicht 10,0 kg. In levering inbegrepen: dockingstation, 4 bevestigingspinnen, iMOW® Ruler. Richtprijs:

 

GARDENA: Compacte én stille nieuwkomer

Ook bezitters van compacte tuinen zijn meer en meer uit op comfort. Daarom wordt de familie van Gardena robotmaaiers uitgebreid met een kleine nieuwkomer. De SILENO minimo werkt via bluetooth en controleer je met de GARDENA smart app. Verkrijgbaar in 2 modellen voor gazons tot 250 of 500 m². De compacte maaier is bovendien ook zeer stil én mag tijdens regenachtige dagen gewoon zijn werk blijven doen. Richtprijzen: € 629,99 (250m2) en € 729,99 (500m2).

STIGA: Kies zelf de gewenste batterij

Maak kennis met Stig, de nieuwe robotmaaier ontworpen, gemaakt en getest in Italië door STIGA. Kies voor een 5 Ah batterij om een gazon tot 1.200 m² te maaien. Of ga voor een 2.5 Ah batterij als je een kleinere tuin tot 600 m² hebt. Stig navigeert probleemloos langs smalle doorgangen, bomen en struiken. Voorzien van een makkelijk te bedienen toetsenblok en Bluetooth verbinding zodat je hem ook vanop afstand met je smartphone kunt bedienen. Richtprijs: € 999 voor Stig + € 249 voor power kit E600 met 2 A oplader of € 499 voor power kit E1200 met 4 A snelle oplader.

ROBOMOW: Randenmodus

Ook Robomow pakt uit met verschillende nieuwigheden waaronder de Robomow RK-reeks met een aantal handige extra’s. Zo is er de randenmodus die ervoor zorgt dat deze robotmaaiers automatisch over de wielbasis heen maaien. En de RK is, met een constant strakmaaipatroon bij een hellingshoek tot 45 %, ook indrukwekkend op hellingen. De robotmaaier is eenvoudig te bedienen met het display op de maaier, vanaf de app of met Alexa. Richtprijs: vanaf € 1.299.

HONDA: > 4.000 m²

Mag het wat meer zijn? Honda introduceert het ‘Multi Miimo‘-systeem waarmee meerdere Honda Miimo robotgrasmaaiers kunnen samenwerken om grote grasoppervlaktes van meer dan 4.000 vierkante meter te beheren. Ideaal voor riante tuinen maar net zo goed voor sportvelden en parken. Aan de basis van Multi Miimo ligt technologie die één enkele grens genereert voor het hele gebied, waardoor elke Miimo detecteert welke docking stations beschikbaar zijn. Eenvoudig én efficiënt. Richtprijs: € 2.999 voor 1 MIIMO 3000 (maait tot 4.000 m2, flexibele docking- en smartphoneconnectiviteit). Totale prijs afhankelijk van het aantal gecombineerde robotmaaiers.

HUSQVARNA: Vernuftige maairobot als onderdeel van Smart home

Nieuw van Husqvarna zijn Automower® 405X en 415X voor kleine en middelgrote tuinen met een hellingshoek tot 40 %. Via spraakassistenten als Siri, Alexa en Google of met Automower® Connect@Home laat de robot zich binnen Bluetooth®-bereik bedienen met een smartphone. Automower® Connect met mobiele toegang wordt als extraatje aangeboden en maakt wereldwijde afstandsbediening, gps-tracking en integratie met verschillende ‘smart home’-diensten zoals IFTTT mogelijk. Dit laatste zorgt ervoor dat het maaiprogramma automatisch wordt aangepast aan de weersverwachting of aan geplande activiteiten in je digitale agenda, zoals een tuinfeest in het post-coronatijdperk. Richtprijzen: vanaf € 1.899 of € 2.399 voor respectievelijk Automower 405X en 415X.


Tekst: Eva Goossens

Geef een reactie