© Fleuramour / Studio PSG

VISIT LIMBURG | Ontdek het unieke landschap van Alden Biesen en meer!

Er zijn genoeg redenen om kennis te maken met de imposante landcommanderij van Alden Biesen. Een boeiende locatie van uitzonderlijke historische betekenis, toeristische trekpleister en decor voor tal van evenementen en tentoonstellingen. Volgende week wordt het domein omgetoverd tot een unieke, florale droomwereld ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Fleur Floral Fashion’.

Een historisch decor en fantastische tuinen

De landcommanderij van Alden Biesen is een van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio. Het landschap rond het kasteel is gekend als dé hoogstamboomgaard van Vlaanderen. Het is een van de weinige plaatsen waar het typische hoogstamboomgaardenlandschap intact is gebleven. Vandaag zijn er meer dan 40 hectare hoogstamfruitboomgaarden en meer dan 500 unieke soorten, waarvan sommige enkel nog op Alden Biesen te vinden zijn.

Rondom de landcommanderij van Alden Biesen ligt een indrukwekkend landschap waar je erg mooi kan wandelen en fietsen. Leuke tips en routes zijn al voor jou uitgestippeld, en een (elektrische) fiets kan je huren via de website van Fietsparadijs Limburg. Een aanrader om te combineren met de interessante activiteiten en tentoonstellingen in de landcommanderij.

Volgende week in Alden Biesen: Expo ‘Fleur Floral Fashion’ (23-27 september)

Ter gelegenheid van de florale expositie ‘Fleur Floral Fashion’ kan je in en rond het kasteel sensationele bloemencreaties bezichtigen. Om dit te kunnen verwezenlijken zakken meer dan 25 professionele floristen uit binnen- en buitenland af naar de landcommanderij van Alden Biesen. Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden.

Het parcours van de expositie duurt twee uur om te doorlopen. Om bezoekersaantallen te kunnen stroomlijnen, werkt de organisatie dit jaar uitzonderlijk met tijdsloten. Je dient dus op voorhand aan te geven tussen welke uren je de tentoonstelling wenst te bezoeken. Na het parcours staan er tal van leuke pop-up stores én een gezellige bar/restaurant op je te wachten. Hier hoef je geen rekening te houden met het tijdslot, want de winkeltjes en het terras zijn vrij toegankelijk.

De tentoonstelling ‘Fleur Floral Fashion’ loopt van donderdag 23 tot en met maandag 27 september 2021 in de landcommanderij van Alden Biesen. Tickets zijn enkel online verkrijgbaar via fleuramour.be.

Maak een tussenstop in Maasmechelen Village

Midden in de prachtige Limburgse natuur, vlakbij het drielandenpunt waar België, Nederland en Duitsland samenkomen, ligt Maasmechelen Village: een elegante openlucht winkelbestemming waar je in alle rust winkelt bij enkele van de meest toonaangevende luxemerken ter wereld.

Bij Maasmechelen Village winkel je bij meer dan 100 premium- en luxemerken, waaronder BOSS, The North Face en American Vintage. Je geniet er het hele jaar door (ook op zon- en feestdagen) van prijzen die tot 60% lager liggen dan de aanbevolen retailprijzen. Als bezoeker van de tentoonstelling Fleur Floral Fashion geniet jij daarbovenop nog eens van extra voordelen! Op vertoon van je ticket kan je rekenen op 10% korting op de outletprijs én krijg je een gratis koffie aangeboden. 

Als je houdt van natuur, cultuur én shoppen is dit dus heel erg leuk om allemaal te combineren!

» Heb jij zin in een dagje uit? Plan hier je bezoek aan Fleur Floral Fashion!

Voorbeeld van afbeelding

 

Geef een reactie