© Jardincio

Genoeglijk nazomeren met Belgische kwaliteit van Jardinico

We kennen het Belgische Jardinico, befaamd tot ver buiten onze landsgrenzen, vooral van het zeer ruime aanbod aan parasols die kwaliteit combineren met een tijdloos design. Daarnaast ziet het gamma zich elk jaar verder uitgebreid met fraaie outdoor meubelen, maar ook accessoires zoals verlichting, tapijten en stijlvolle outdoor poefs. Onze favorieten voor dit seizoen? We delen ze graag met jou.

1. Mee met de zon

Dit outdoor seizoen werd de Attitude-parasol collectie van Jardinico aanzienlijk uitgebreid. Helemaal nieuw is Azore, een vrijhangende parasol die zich perfect aanpast aan de zonnestand. Achteraan de mast zit een vernuftig tandsysteem waardoor het doek zowel in de hoogte als naar links en rechts kan kantelen. Bovendien draait hij 360° om zijn as.

Aanvullend worden de opties van de Kingston, Malibu en Amalfi parasols verder uitgebreid, met zowel nieuwe kleurencombinaties als afmetingen. Mag het nog wat exclusiever? Dan is er de Jardinico Caractère collection met high-end parasols voor het luxueuze terras.

Parasols, tuinmeubels en decoratie: Genoeglijk zomeren met Belgische kwaliteit van Jardinico
© Jardincio

2. Cosy omarming

Vlei je neer in de cosy kussens van Scoop en laat je omarmen door dit eigentijdse en tegelijk warme meubel dat uitnodigt tot relaxen. Deze loungecollectie combineert een licht aluminium frame met teakhouten armleuningen en handgeweven touw. Aan de afwerking en de verfijnde details herken je het authentieke vakmanschap.

Deze nieuwe Jardinico meubellijn omvat een één, twee- en driezit, een sunlounger en aanvullend een bijzet- en salontafeltje met een blad in teak of weerbestendige keramiek. Design Enrique Martí Associates.

3. Vloeiende lijnen

Deze nazomer kan je met Legna aan tafel schuiven. De Legna meubellijn kreeg een update en werd uitgebreid met een eettafel met opvallend vloeiende lijnen. Geen rechte hoek te bespeuren! Het teakhouten frame laat zich combineren met een – uiteraard afgerond – keramieken tafelblad in taupe en grijze kleur met een subtiel patroon. De al even elegante Legna stoel, in teak en handgeweven touw in een zachte crèmekleur, maakt het plaatje compleet. Tevens beschikbaar als loungeset. Beschikbare formaten tafel: 160/240/320 x 100 cm.

Parasols, tuinmeubels en decoratie: Genoeglijk zomeren met Belgische kwaliteit van Jardinico
© Jardincio

4. Alles behalve te licht bevonden

Jardinico veroorlooft zich met deze elegante Kudos stoel, verkrijgbaar in het zwart, wit maar ook een speelse lime tint, enige frivoliteit. Licht van gewicht, maar weliswaar allesbehalve te licht bevonden!

Deze praktische en stapelbare stoel in aluminium laat zich combineren met de Kudos bistro tafel, naar keuze rond of vierkant. Ideaal voor het compactere stadsterras of balkon dat je met stijl wenst te bemeubelen.

  • Parasols, tuinmeubels en decoratie: Genoeglijk zomeren met Belgische kwaliteit van Jardinico
  • Parasols, tuinmeubels en decoratie: Genoeglijk zomeren met Belgische kwaliteit van Jardinico

5. Charme van verouderde teak

Volledig teakhouten meubelen, niet langer gecombineerd met andere materialen, zijn helemaal terug van eigenlijk nooit helemaal weggeweest. Zo is er deze nieuwe Tecca tafel, vervaardigd in verouderde teak die na verloop van tijd vanzelf dat gegeerd zilvergrijze patina ontwikkelt. Het houten frame wordt wel nog ondersteund door een weliswaar onzichtbaar aluminium frame dat maximale sterkte biedt. Tevens te verkrijgen in deze meubellijn: een bijhorende zitbank en sunlounger.

6. Ruw kantje

Nature is de gepaste naam van een nieuwe collectie die de schoonheid van hout, steeds anders en telkens uniek, benadrukt. Geen netjes afgezaagde rand, maar een meer organische afwerking – met perfecte imperfecties – die het natuurlijke materiaal benadrukt. Het hout wordt gecombineerd met een strak aluminium frame dat een eigentijdse toets toevoegt.

Tip: combineer de tafel langs de ene zijde met een bijhorende bank en aan de overkant met losse stoelen, zoals hier de nieuwe Tugu dining chair in gevlochten wicker. Beschikbare formaten tafel: 280/350cm x 120 cm.

www.jardinico.com


Tekst: Eva Goossens

Geef een reactie