© De Groene Zesdaagse, Floraliën

Floraliën verrast met ‘De Groene Zesdaagse’

Het is geen geheim dat Floraliën een absoluut hoogtepunt zijn voor al wie houdt van florale creaties en de impressionante innovaties die ermee gepaard gaan. Het zou zonde zijn om de groeiende groep liefhebbers van groen, bloemen en planten nog een jaar langer op hun honger te laten zitten. Daarom komt de organisatie nu met ‘De Groene Zesdaagse’!

Chic Gardens, magazine voor outdoor living & design Floraliën verrast met De Groene Zesdaagse.
© De Groene Zesdaagse, Floraliën

De Groene Zesdaagse is volop in de maak en wordt een volledig nieuw en corona-proof concept, met een mix van online en offline bloemen- en plantenpracht.

Tussen 4 en 9 mei 2021 kan je genieten van een uiteenlopend aanbod aan online workshops, interessante tips  & tricks, lezingen van experts en een hybride event in open lucht voor zij die graag de natuur intrekken.

“In deze uitdagende coronatijden worden de gezondheids- en welzijnsvoordelen van tuinieren steeds belangrijker. Daarom leggen we dit jaar de nadruk op biodiversiteit, klimaat, innovatie en gezondheid.”, zegt Pieter Toebaert, algemeen directeur van KMLP, organisator van Floraliën.

De organisatie kiest er dan ook voor om de mensen aan te zetten de natuur in te gaan aan de hand van wandel- en fietstochten die je eveneens via de website kan ontdekken. Daarnaast starten ze een bloemenzoektocht, gelijkaardig aan de populaire berenzoektocht die tijdens de eerste lockdown onze kinderen het huis uit lokte. Voor de kinderen zal er verder ook nog een programma beschikbaar zijn om hen meer bij te brengen over biodiversiteit, bloemen en planten.

Op de website, www.degroenezesdaagse.be, kan je terecht voor video’s met informatie en downloadbare pakketten. Met dit online concept ben je niet meer gebonden aan openingsuren én krijg je de mogelijkheid om elke dag nieuwe dingen te ontdekken over jouw favoriete planten!

Daarnaast zal je in het Gentse ICC een tentoonstelling kunnen bezoeken over de ontstaansgeschiedenis van Floraliën en de impact in het Gentse societyleven. Dit onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen.

Geef een reactie