© Royal Botania

Hét designevent van het jaar: Please, Have a Seat

De tentoonstelling Please, Have a Seat stelt meer dan 200 stoelen en zitobjecten voor van hedendaagse designmerken. Van historische ontwerpen door de Deense designers Verner Panton en Arne Jacobsen tot meer moderne objecten door onder andere Dirk Wijnants, Nendo, Jasper Morrison en Barber Osgerby.

Op vrijdag 15 oktober is de expo Please, Have a Seat van start gegaan in Kortrijk. De expositie geeft een overzicht van exclusieve stoelen die vandaag op de designmarkt te vinden zijn. Je ontdekt er stoelen om op te zitten, om in te hangen, om te relaxen of om gewoon heel bijzonder te vinden. Daarnaast zal de presentatie uitgebreid worden met vele klassiekers in een unieke setting. Uiteraard mogen ook de jonge en experimentele ontwerpen niet ontbreken.

Please, Have a Seat is de ideale plek om inspiratie op te doen voor je interieur. Ook de Belgische trendsetters Royal Botania, Ethnicraft en Extremis delen graag hun laatste interieurnieuwtjes op het designevent. Chic Gardens geeft je al een kleine preview van wat je mag verwachten!

The ‘Eye’ of Ethnicraft

Voor Please, Have a Seat creëerde ontwerper Alain van Havre voor Ethnicraft een gloednieuwe eetkamerstoel. De schoonheid van de stoel zit ditmaal in de rugleuning die met zijn gebogen vorm doet denken aan een knipoog. Verbonden met een strak en hoekig onderstel en een kenmerkend eiken zitvlak, straalt de ‘Eye’-chair subtiele elegantie uit.

“Ik wilde een stoel tot leven brengen met biomorfe elementen, die duidelijk zichtbaar zijn in het ontwerp van de poten en de “oog”-vorm van de rugleuning. Door de stoel een identiteit te geven, kunnen we ons eerder connecteren met het ontwerp.” – Designer Alain van Havre.

De liefhebbers van dit nieuwe paradepaardje zullen nog even geduld moeten hebben, want de ‘Eye’ wordt pas in 2022 officieel op de markt gebracht. In tussentijd kan je hem wel komen bewonderen en ontdekken op Please, Have a Seat.


Binnenstebuiten met Royal Botania

Zomeren voor de open haard? Als het aan de heersende tuintrend ligt zeker wel. Met de tijd van witte plastic tuinstoelen ver achter ons en spelers als Royal Botania op de markt die de combinatie van design en outdoor steeds verder pushen, wordt binnenstebuiten het nieuwe normaal.

Stoelen en loungers met een slim ontwerp die zowel op het terras als binnen het mooie weer maken. Deze veelzijdige modellen ontdek je op Please, Have a Seat.

Een greep uit de collecties van Royal Botania:

Deze slideshow vereist JavaScript.


Extremis present op ‘Please, Have a Seat’

Bij Extremis zijn ze niet bang om onze manier van zitten in vraag te stellen. Niets ontsnapt aan hun kritische blik. Voor deze tentoonstelling heeft Extremis daarom zijn meest innovatieve stoelen uitgekozen. Je zal niet al hun nieuwkomers zien, maar enkel de ontwerpen die de traditionele manier van zitten in vraag stellen.


Please, Have a Seat: bezoek de expo!

De tentoonstelling Please, Have a Seat is open van vrijdag 15 oktober 2021 tot en met zondag 14 november 2021. Telkens van donderdag tot en met zondag, 11u00 – 19u00. Reken voor een bezoek minstens op een halve dag.

Please, Have a Seat is een nieuw initiatief van Biënnale Interieur en maakt deel uit van het stadsfestival WONDER in Kortrijk. Met je e-ticket heb je toegang tot alle presentaties op de site. Koop hier jouw tickets.

www.interieur.be

Geef een reactie