copyright Roel van der Aa

Ervaar de magie van in-lite buitenverlichting bij Hotel & Spa Du Castellet

Buiten bijzonder maken met buitenverlichting. Dat is al meer dan 20 jaar de missie van in-lite. Maar in-lite is meer dan een buitenverlichtingsmerk. Het team wil zo veel mogelijk mensen inspireren en de wereld laten zien dat verlichting thuishoort in iedere buitenruimte. Het project Hotel & Spa du Castellet in Frankrijk laat zien dat geen project te groot is voor de 12 volt buitenverlichting van in-lite.

Het grootste project uit de in-lite historie
In de afgelopen jaren heeft in-lite zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van 12 volt buitenverlichting. Het succes is vooral te danken aan de drive van het bedrijf om dingen anders te doen. Vanuit deze kernwaarde is in-lite Lab. ontstaan. Deze afdeling is opgericht om de wereld te laten zien wat er mogelijk is met de buitenverlichting van in-lite. Aan het roer staan de Creative Lighting specialisten Vincent Neven en Thijs van Zessen. Zij focussen zich op het verlichten van bijzondere projecten in binnen- en buitenland. Tijdens de zomer van 2019 realiseerde in-lite Lab. het grootste verlichtingsproject in zijn geschiedenis: Hotel & Spa du Castellet in Frankrijk.

In samenwerking met Star Garden in Frankrijk
in-lite Lab. werd voor dit project benaderd door de Nederlandse hovenier Peter Huiskamp. Hij verhuisde in 2009 naar Frankrijk en richtte samen met zijn Franse partner Yohan Fantino het bedrijf Quilex Outdoor Lighting op. Peter was tijdens zijn carrière in Nederland al uitermate gecharmeerd van in-lite en wilde daarom ook de eerste in-lite dealer in Frankrijk worden. Dankzij de band die hij met in-lite had opgebouwd, werd deze samenwerking een feit. Het contact tussen Peter en Hotel & Spa du Castellet kwam tot stand toen het hotelmanagement hem vroeg om de buitenverlichting te vernieuwen. Peter had alleen nog niet eerder in zo’n groot project met in-lite gewerkt, dus zocht hij contact met in-lite Lab. om de mogelijkheden te bespreken.

Verwachtingen overtreffen
Nog geen dag nadat de vraag van Peter in-lite Lab. bereikte, stapte Thijs in het vliegtuig. Het project was zo immens groot dat advies via de telefoon of e-mail niet afdoende zou zijn. Eenmaal aangekomen, inventariseerde Thijs wat er nodig was om dit project te realiseren. Thijs stuurde zijn bevindingen door aan Vincent en samen ontwikkelden ze een driedimensionaal lichtplan voor het project waarin de magie van het hotel ook ’s avonds volledig tot zijn recht komt. Sfeervol en functioneel om de hotelgasten een bijzondere ervaring te bieden die zij zich nog lang zullen herinneren na hun verblijf. Van dit plan maakten Thijs en Vincent een boekwerk dat zij samen met Quilex Outdoor Lighting op locatie presenteerden. Mede dankzij deze creatieve en persoonlijke aanpak stemde het hotelmanagement in met de realisatie van het plan.

Een gefaseerde realisatie
Quilex Outdoor Lighting en in-lite Lab. kregen de opdracht om het project in vier jaar tijd in vier fases te voltooien. Dankzij het flexibele in-lite systeem was het geen probleem om op deze manier aan de slag te gaan. Het project begon met de eerste fase: het verlichten van de lounge en het zwembad. De reacties waren dermate positief dat al snel fase twee werd gestart. In deze fase moest de oprijlaan, het voetpad en de toegang verlicht worden. Het was een nadrukkelijke wens om deze fase voor de Franse Grand Prix van 2019 op te leveren. Deze race die gereden wordt op het nabijgelegen circuit Paul Ricard trekt veel bezoekers die in het hotel verblijven. Daarom wilden zij hen verwelkomen met een prachtig verlichte entree. Het resultaat leverde louter positieve reacties op van bezoekers die versteld stonden van de sfeer die de verlichting uitstraalde.

Over in-lite
Het Nederlandse bedrijf in-lite Design B.V. is al meer dan 20 jaar meer dan alleen een merk van buitenverlichting. Iedere dag zet een team van zo’n twintig enthousiaste medewerkers zich in om buiten bijzonder te maken. Dit doen ze door mooie buitenlampen te ontwikkelen maar bovenal door zo veel mogelijk mensen te inspireren en te laten zien dat verlichting thuishoort in iedere buitenruimte. En dat doen ze niet alleen. Een uitgebreid selectief netwerk aan partners en hoveniers hebben precies dezelfde missie. Deze professionals trainen ze om het maximale te halen uit hun grote assortiment buitenlampen om van iedere buitenruimte een unieke plek te maken waar je ’s avonds en ‘s nachts volop kunt genieten.

www.in-lite.nl

 

Geef een reactie