© Natuurhout

Ecologisch houtwerk met naturelle uitstraling

Met focus op ecologie biedt het bedrijf Natuurhout milieuvriendelijke oplossingen voor geïmpregneerd grenen hout en tropisch hardhout. Het bijzonder decoratieve karakter en de naturelle uitstraling van deze natuurvriendelijke mogelijkheden zijn een streling voor het oog. Met het productengamma van Natuurhout, heb je een volledige oplossing voor de inrichting van je tuin en weide zonder enige nood aan verduurzamingsmiddelen voor het hout.

Kastanjehouten rasterwerk is een traditioneel product dat de natuurlijke eigenschappen van zoete kastanje gebruikt, die sinds de middeleeuwen in Engeland zijn geoogst. Het is een sterk en duurzaam hardhout dat verweert tot een aantrekkelijke neutrale kleur die goed aansluit op de natuurlijke omgeving. De kastanje is voornamelijk afkomstig uit het zuidoosten van Engeland en is een duurzaam hout dat gemiddeld 14 jaar houdbaar is. De traditionele methode voor het onderhouden en oogsten van kastanjekleurig hout, is door de eeuwen heen niet veranderd en speelt een belangrijke rol binnen de lokale leefomgeving, wat zorgt voor een uitgebalanceerd en gezond ecosysteem en een levensonderhoud voor veel lokale bedrijven.

Duurzaam hekwerk & kastanjehouten erfafscheiding

Natuurhout levert duurzaam, natuurlijk kastanjehout en sfeervolle tuinproducten van onbehandeld kastanjehout en eikenproducten aan particulieren en het bedrijfsleven. Het assortiment kastanjehout omvat naast verschillende soorten kastanje hekwerk ook poorten, houten palen, tuinschermen. De afrastering is te gebruiken als erfafscheiding, maar ook als omheining voor bijvoorbeeld paarden-, koeien- en hertenweides. Je kan het hekwerk ook gebruiken voor het creëren van afzonderlijke ruimtes, het afbakenen van zwembad en/of vijver en als windbreking.

Sterk, veelzijdig en mooi

Kastanjehout wordt steeds bekender en geliefder. Het bedrijf Natuurhout is op de Belgische markt uniek met zijn soorten en maten hekwerk die gemaakt zijn van het tamme kastanjehout (Castanea Sativa). De grote duurzaamheid, hardheid en looizuren maken dat kastanjehout goed bestand is tegen onze Belgische klimatologische omstandigheden zonder dat het behandeld moet worden. Het is daarom een milieuvriendelijk en natuurlijk product dat vrij komt bij het snoeien en knotten van de tamme kastanjebomen.

Er is dus geen sprake van grootschalige kap, want na 10 tot 15 jaar zijn de ‘scheuten’ weer uitgegroeid tot bomen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Een aantrekkelijk alternatief dus voor tropisch hardhout en het nog te vaak toegepaste, met chemische stoffen behandelde hout.

Bovendien is kastanjehout veelzijdig en heel decoratief. Het geeft je huis en tuin net dat extra landelijke gevoel. Ontdek alle toepassingsmogelijkheden voor particulieren, bedrijven en organisaties bij Natuurhout. Het assortiment bevat verschillende maten en soorten hekwerk, poorten, maatwerkpoorten, palen, post & rail en ook meubilair. Ook verschillende hoogtes van rasterwerk en poorten vanaf 60 cm tot en met 180 cm zijn mogelijk.

ecologisch houtwerk ecologie duurzaamheid klimaat milieuvriendelijk hout Natuurhout grenen hout tropisch hardhout decoratie omheining afsluiting tuin weide natuur inrichting verduurzaming kastanjehout erfafscheiding bomen Chic Gardens Magazine
© Natuurhout

Meer weten?

Natuurhout
Adolf Van Der Moerenstraat 39
9240 Zele
www.natuurhout.be

 

Geef een reactie