© Mathijs Wolfs

Een ‘One-of-a-kind’ tuin door Guy Wolfs

Op de vraag waaraan je een tuin van Hoveniersbedrijf Guy Wolfs herkent, is Mathijs Wolfs – zoon van en huidig zaakvoerder – duidelijk: “Elke tuin is one-of-a-kind. Ik streef dus niet meteen naar een herkenbaar signatuur. We leggen ons erop toe om de wensen van de bewoners telkens weer te vertalen naar een uniek en creatief geheel.” En uniek is ook deze tuin in het Zuid-Limburgse Berg en Terblijt, ontworpen en gerealiseerd voor ‘natuurgezinde’ opdrachtgevers met hoge groene verwachtingen.

“Graag veel natuurlijk groen en bloemen, een grote waterpartij, vlinders, bijen en waterdiertjes zoals libellen en salamanders die het leven in de tuin vervolledigen.”

Dat was zowat het wensenlijstje van de opdrachtgevers die toe waren aan een groene verlenging van hun woning, een plek om tot rust te komen en zich één te voelen met de natuur. Aan gerenommeerd hoveniersbedrijf Guy Wolfs, actief in Nederland en België, werd de vrijheid gegeven om dit creatief in te vullen. Het is dit vertrouwen, het resultaat van in totaal wel 43 jaar ervaring en heel wat mooie en ook awardwinnende tuinen op het palmares, dat door de hovenier en zijn team zeer gewaardeerd wordt.

Mathijs Wolfs, tweede generatie en net als zijn vader gepassioneerd bezig met zijn vak: “Dit vertrouwen laat ons toe om af te wijken van gebaande paden en tuinen te creëren die zich onderscheiden. Tuinen met een ‘bite’, daar doen we het voor.”

Uiteraard moest men ook in deze tuin rekening houden met wat gegeven was. Zo is er het aanzienlijke hoogteverschil dat de bewoners graag op een originele manier overbrugd zagen. Ook de unieke zichtlijn vanuit de woning over het dal diende gerespecteerd te worden. Tegelijk moest er gedacht worden aan privacy en het verhinderen van inkijk op plekken waar dat nodig is. Dit laatste werd opgelost door zorgvuldig gepositioneerde leibomen, die het vergezicht over de natuurlijke omgeving weliswaar niet hinderen. Een tuin perfect op maat van de specifieke situatie.

“Een weelderige beplanting verzacht de harde lijnen van het beton.”

Meer weten over deze tuin?

Bekijk de volledige tuin nu in Chic Gardens.

www.guywolfs.nl


Tekst: Eva Goossens
Fotografie: Mathijs Wolfs

Geef een reactie