© Eric Danhier

‘Bloeiend Brussel’: een boeket van kleuren en geuren in het stadscentrum

Meer goed nieuws voor bloemenliefhebbers! Zij kunnen dit jaar opnieuw hun hart ophalen in onze hoofdstad. De Stad Brussel, de vzw Bloementapijt van Brussel en Floraliën slaan de handen in elkaar voor ‘Bloeiend Brussel’. Een onuitgegeven evenement dat je meeneemt op een floraal parcours doorheen de straten rond de Brusselse Grote Markt.

De Brusselse bloementraditie zal deze zomer in ere gehouden worden. De organisatoren hebben de voorbije maanden al hun creativiteit en inventiviteit aangewend om het publiek een uniek evenement te kunnen aanbieden. Dit jaar zal het Bloementapijt uitzonderlijk omgetoverd worden tot een heuse bloemenhemel in duizend en één kleuren. Zo zullen onder meer de Grote Markt, het balkon van het Stadhuis, de buurt van Manneken Pis en de Sint-Hubertusgalerijen van 15 augustus tot 5 september een florale toets krijgen.

Onuitgegeven én coronaproof parcours

Met Bloeiend Brussel bieden we een origineel alternatief voor de bloemenliefhebbers. Door dit evenement over meerdere weken en locaties te spreiden, zorgen we er ook voor dat alles coronaproof blijft zodat bezoekers zorgeloos kunnen flaneren door de straten. We zijn blij dat het culturele leven en de evenementen eindelijk terug op gang kunnen komen en dat willen wij vanuit de Stad Brussel volop ondersteunen”, zegt Delphine Houba, Brussels schepen van Cultuur en Grote Evenementen en voorzitter van de vzw Bloementapijt van Brussel.

Knipoog naar Flowertime

Net zoals bij Flowertime, het tweejaarlijkse bloemenevenement in het Brusselse Stadhuis, zetten de organisatoren van de bekende Floraliën in Gent mee hun schouders onder Bloeiend Brussel.

Pieter Toebaert, algemeen directeur van Floraliën: “Met Floraliën verlenen we graag onze steun aan dit initiatief. Tijdens het openingsweekend zullen we met enkele topfloristen delen van het parcours rond de Grote Markt aankleden met zowel verse als droogbloemen en planten. Een leuke knipoog naar de florale kunstwerken van Flowertime. We volgen ook de trends in de bloemsierkunst op de voet en laten, voor de lang blijvende buitendecoraties, het publiek genieten van combinatiewerk met levensechte kunstbloemen en natuurlijke materialen.”

Plan je bezoek!

  • ‘Bloeiend Brussel’, van 15 augustus tot 5 september 2021
  • Gratis toegang, reserveren is niet nodig

Het parcours (+/- 30 minuten) start bij het Stadhuis en kronkelt door de omliggende charmante straatjes. Een parcours in 16 etappes, waarin gevestigde namen en aankomende talenten wedijveren qua creativiteit en bedrevenheid om een boodschap van hoop en veerkracht te verspreiden in de universele taal van de bloemen.

Meer info

 

 

Geef een reactie