© Studio PSG

Wegduiken in luxueuze oases

De tuinen van Kristof Joos en zijn team uit Bonheiden zijn evenwichtige oases waar de bewoners graag in wegduiken om tot rust te komen. Geënt op de ongerepte natuur en tegelijk inspelend op de hoge comforteisen die mensen vandaag aan hun ‘buitenkamer’ stellen. In Chic Gardens zetten we twee topprojecten van Kristof Joos in de kijker.

Bij Joos Tuinarchitectuur kan men terugblikken op veel expertise en de creaties getuigen van visie en vakbekwaamheid. Dit ontwerpbureau weet zich te onderscheiden met de realisatie van droomprojecten met een unieke en hoogstpersoonlijke uitstraling.

“Wij ontwerpen tuinen vanuit drie parameters”, vernemen we bij Tuinen Joos. “Zo spelen we in op de architectuur van de woning en op het karakter van het omliggende landschap. Maar last but not least is er steeds voor ons de grote uitdaging: het inlossen van de wensen van de klant.”

PROJECT 1: Zuiver ecologisch

Hier vroeg de prachtig gerenoveerde moderne hoeve nog enkel om een tuin die uitnodigt om graag buiten te komen. Joos Tuinarchitectuur heeft de inrit verlegd. Het is nu een oprijlaan met een knipoog naar het verleden, net een karrenspoor. De mix van kasseien, grind en grasstroken drukt niet enkel een decoratieve stempel, het is ook goed voor het insijpelen naar de grondwaterlagen.

Zin voor ecologie spreekt tevens uit het extensief maaibeheer met ‘wilde’ bloemenweides, naast de kort gemaaide gazonpartijen. Rododendrons omzomen het domein en een perelaar van een oud ras trekt onze aandacht. De zwemvijver van wel 400 m² groot oogt organisch. Het lijkt of de natuur er een hand in heeft.

Verder werkt Joos met een vlonder als terras bij het water en een springplank in de zuiverende plantenzone, beide uitgevoerd in ipé-hout. Heerlijk toch, om zo gezonde verkoeling en verpozing te vinden in en bij het water…

Benieuwd naar het andere project van Kristof Joos?

Je ontdek het nu in Chic Gardens! Bestel hier jouw Chic Gardens magazine en laat je inspireren voor je persoonlijke droomtuin.

chic gardens magazine outdoor living tuinarchitectuur tuindesign fashion for agrdens buitenmeubelen zwembaden poorten villatuinen dakterrassen loungetuinen zwemvijvers bloementapijten stadstuinen robotmaaiers scandinavisch design terrastegels tuintrends highend project belgian design


Tekst: Patrick Retour

Geef een reactie