© Dedon

Een knusse zithoek in de wintertuin

Wie denkt alleen in de lente en de zomer van de tuin te kunnen genieten, heeft het mis. Ook tijdens de herfst en de winter hebben de tuin en het terras ons heel wat te bieden. Het wordt nog leuker als je in de winter een knusse zithoek hebt om je gezellig in te nestelen. We zochten enkele stijlvolle buitenmeubels voor je uit.

Koesterend comfort

Met hun ronde vormen dompelen de lounge elementen van Dedon je onder in een koesterend comfort. Deze items uit de bekroonde DALA collectie zijn compact, leuk en bijzonder comfortabel. Naast de nieuwe club chair bevat de collectie ook een iets grotere lounge chair, romantische loveseat, comfortabele poef en koffie- en bijzettafels. Alle elementen – op de loveseat na – zijn licht van gewicht en daardoor makkelijk te verplaatsen. Bovendien zijn de club & lounge chairs gemaakt voor slechts één persoon. Eens zo handig als je een gast op het terras ontvangt en daarbij toch de nodige afstand wil bewaren. Het tweekleurige vlechtwerk onderlijnt het elegante karakter van de meubels. Design Stephen Burks. Nieuw voor 2021.

 

Tactiel textiel

De Hybrid sofa, nieuw van B&B Italia, zet tactiel textiel centraal. De volledig gestoffeerde en comfy modules laten zich in eender welke opstelling schikken, telkens anders en uniek. Zowel geschikt voor binnen als buiten, vandaar de naam Hybrid. Design Antonio Citterio.

 

Let’s go outside

Deze Grandemare sofa van Flexform, een ontwerp uit 2011, was er tot voor kort enkel voor binnen. Maar dankzij de nodige materiaalaanpassingen pronkt deze voltreffer sinds het voorjaar ook op het terras. Nog een succesvol interieurmeubel dat dus de overstap naar buiten waagt. En dat zonder in te boeten aan klasse en comfort. Design Antonio Citterio.

 

Warm nest

De Nest-meubellijn van Cane-line heeft een modern en eenvoudig Deens design. De items zijn gemaakt van het duurzame materiaal Cane-line Weave® en hebben een sterk frame van aluminium, waardoor een tijdloos en duurzaam meubel ontstaat. Bovendien kunnen de meubels het hele jaar door buiten staan dankzij de vocht- en waterbestendige stof. Combineer met leuke kussentjes en je bent klaar om je te nestelen! De items zijn ook verkrijgbaar in echte rotan voor binnen. Design Foersom & Hiort-Lorenzen MDD.

 

Paradijselijk

De tuin van Eden? Anno 2020 vinden we daar de ‘paradijselijke’ Eden sofa. Deze collectie van Roda onderscheidt zich door de royale zitdiepte van 95 cm, zijn extreme modulariteit – onder meer dankzij een achthoekige (hoek)module – en een originele materialenmix met heel wat mogelijkheden. Zo noteren we onder meer wit getint teakhout, batyline maar ook XL vlechtwerk met gevulde banden. Mix & match is het motto. Design Rodolfo Dordoni.


Tekst: Eva Goossens

Geef een reactie