© Studio PSG

Design en vakmanschap in de tuin van Stijn Phlypo

Naast deze privétuin van een tuinaannemer kan je niet kijken. Jong tuingeweld, Buro Groen en Stijn Phlypo tuindesign sloegen de handen in elkaar en gaven de landschapstuin van Stijn en zijn gezin een make-over. Eentje waar we niet over uitgepraat geraken.

Een zwarte metalen poort vergezeld van solitaire bomen en haagstructuren vormen de inkom en afscheiding. Een lange oprit van kasseien brengt je als een slingerend karrenspoor tot bij de landelijke nieuwbouwwoning van tuinaannemer Stijn Phlypo, die verscholen ligt tussen wintergroene wolkenmassieven.

“De totale oppervlakte is behoorlijk groot, dus hebben we bij het ontwerp om intimiteit te creëren wat geëxperimenteerd met het klassieke idee van hoe je een tuin inricht”, vertelt Stijn.

“Ik besloot om achter de woning muren te plaatsen van 1 meter 20 hoog, gekoppeld aan de woning en volledig omringd. Van buiten uit enkel bereikbaar via een metalen tuinpoort. Zo ontstond een binnentuin maar wel met een weids uitzicht. Het is een leeftuin in een patioachtig universum wat de privacy versterkt. Tevens is dit een veilige ruimte voor de kinderen en hond.”

Het terras werd aangekleed met een PaperCliptafel en Bertoia stoelen van Knoll.

“Aan deze ronde tafel ontbijten we graag. Tijdens warme dagen zorgt onze ‘natuurlijke parasol’ de Quercus pubescens voor schaduw op het terras. Om een ruim en groen tuingevoel te creëren, heb ik gekozen voor een ‘tapis vert’ in het midden van de binnentuin. De omranding van deze ‘tapis vert’ is in uitgewassen beton en zorgt voor structuur. Maar het heeft ook een speels kantje: een perfect fietsparcours voor de kids.”

In de kern van dit perfect gemaaide gazon staat een prachtige kerselaar met haar schoonheid te pronken. In het voorjaar toont ze haar witte bloemen en in het najaar kleurt ze oranje-rood. Onder het overdekte terras staat een lange Hopper tafel van Extremis waar het gezellig zitten is met vrienden aan de open haard.

 

www.stijnphlypotuindesign.be


Meer weten over de tuin van tuinaannemer Stijn Phlypo?
Lees het in Chic Gardens!

Een project uit Chic Gardens najaar 2020. Met tientallen inspirerende tuinen en een flinke portie luxe, lifestyle, design en trends.
? TIP: Ook een leuk geschenk voor de feestdagen.

» Bestel nu met gratis verzending!

Chic Gardens najaar 2020 nieuw magazine outdoor living trends buitenruimte tuinarchitectuur dakterrassen villatuinen exclusieve tuinen luxe design lifestyle zwemvijvers zwembaden high back chairs buitenmeubelen tuinmeubilair tuinverlichting terrasaccessoires cortenstaal thermowood overkappingen tuinpoorten fashion for gardens tuinprojecten tuinarchitecten tuininpspiratie tips beleving buitenleven tuinontwerp tuinaanleg tuininrichting tuinaankleding tuintrends nu verkrijgbaar nu te koop ligt nu in de winkels


Ook in deze tuin

Sfeerverlichting: BEGA
Lichtarmatuur: Davide Groppi
Architect: BurO Groen bvba


Tekst: Nicole Polet
Fotografie: Studio PSG

Geef een reactie