Met de kooktoestellen van OFYR beleef je een unieke culinaire ervaring. © OFYR

De trend van deze zomer: pizza’s bakken in eigen tuin

De afgelopen jaren kijken kookliefhebbers steeds vaker naar hun eigen tuin voor culinaire inspiratie. De buitenkeuken moet hierbij uit meer bestaan dan een simpele barbecue. Ieder jaar zijn mensen dan ook op zoek naar nieuwe manieren om hun buitenkeuken te onderscheiden. Met de kooktoestellen van OFYR beleef je deze zomer een unieke culinaire ervaring!

Gezelligheid in de buitenkeuken

Bij OFYR staan gezelligheid en lekker eten centraal. Buitenkoken doe je op dit kooktoestel dan ook niet alleen, maar juist samen met de groep. Verzamelen rond het vuur, terwijl het eten op de plancha-achtige kookplaat wordt bereid.

Voor de mensen die ook eens op een andere manier willen koken, heeft OFYR een speciale collectie met accessoires uitgebracht: van grills en spiezen tot een rotisserie set. Eén van de nieuwste accessoires voor jouw buitenkeuken: de OFYR Pizzaoven.

  • Met de kooktoestellen van OFYR beleef je een unieke culinaire ervaring. Dé trend voor deze zomer? De pizzaoven!
  • Met de kooktoestellen van OFYR beleef je een unieke culinaire ervaring. Dé trend voor deze zomer? De pizzaoven!

Pizza’s bakken in eigen tuin

Pizzaovens zijn in steeds meer tuinen terug te vinden. Dit is ook niet gek, want wat is er lekkerder dan een zelfgemaakte, houtgestookte pizza?

De OFYR pizzaoven is te gebruiken in combinatie met het OFYR kooktoestel, waarbij de oven boven het open vuur wordt geplaatst. Hierdoor bereikt het toestel eenvoudig temperaturen tot 300 °C en is het geschikt voor het bereiden van allerlei gerechten. Van een pizzasteen tot een dubbelwandige stalen cloche, dit toestel heeft alle benodigdheden om traditionele pizza’s te maken in eigen tuin.

Met de kooktoestellen van OFYR beleef je een unieke culinaire ervaring. Dé trend voor deze zomer? De pizzaoven!
Buitenkeuken © OFYR

Meer dan een pizzaoven

De pizzaoven is niet alleen populair vanwege de hoge temperaturen en bak-snelheid: ook de veelzijdigheid valt in de smaak. Naast een oven, functioneert het apparaat namelijk als bakplaat en grillplaat. Dit maakt het toestel geschikt om in te bakken, grillen, stoven en roken. Ideaal om nog meer gerechten buiten te koken en om deze zomer vaker te genieten van de buitenruimte.

Ontdek de OFYR Pizza Oven op www.ofyr.nl.

Kookboek met tips & tricks

Erik Sterckx, een professionele chef, maakte samen met OFYR een speciaal kookboek voor de pizzaoven.

“De naam pizzaoven doet dit toestel teniet”, zegt hij. “Daarom laten we zien dat je naast houtgestookte pizza’s, ook prima desserts, ovenschotels of zelfs verse groenten en stukken vis in de oven kan bereiden.”

Met de 18 recepten hoopt Erik mensen inspiratie te geven om het meeste uit de pizzaoven te halen.

Geef een reactie