© GERRIT DEVINCK / LIESELOT SYS

Tuin met zwembad in Nieuwpoort baadt in vakantiesfeer

De eigenaars wilden graag een vakantiegevoel in hun tuin in Nieuwpoort. Tuinarchitect Lieselot Sys ontwierp een tuin met zwembad en verschillende terrassen die telkens een andere sfeer oproepen. Het totaalplaatje klopt en op zonnige dagen waait er een heerlijke mediterrane energie over de tuin. Helemaal zen.

Materiaalkeuze: zandtinten in de tuin

De twee gemoedelijke ligkussens op het houten terras aan het zwembad – dat ligt te glinsteren in het zonlicht – zijn alvast van de partij na de lange, koude wintermaanden. De ligkussens zijn bekleed met een zandkleurige stof. Deze zandtinten doen je dromen van zon en strand. De kruidige geur van de rozemarijnstruiken – langs het houten terras aangeplant – komt je toegewaaid en hult de tuin in een mediterrane sfeer. “De materiaalkeuzes die we hier gemaakt hebben, waren heel belangrijk in dit ontwerp. De zandtinten maken de sfeer”, vertelt Lieselot.

“In een tuin kan je duizend en één dingen doen maar het ontwerp moet vooral bij de opdrachtgevers passen.”

Kustplanten, heesters en rozemarijnstruiken

Lieselot koos in deze tuin voor planten die perfect gedijen aan de kust. De planten die het goed doen aan de kust hebben meestal een grijskleurig en wat vetter blad. Bovendien zijn de heesters zodanig aangeplant dat de tuin een stuk doorloopt in de terrassen. Bijen en vlinders zijn verlekkerd op de geurende rozemarijnstruiken. Naast de bestaande meerstammige boom in het gras en de hagen zijn een aantal bladhoudende steeneikleibomen aangeplant die de inkijk op het zwembad verminderen en hoofdzakelijk de wind temperen.

Achteraan in de tuin is er wat meer schaduw. Daar zorgen de boshyacinten voor een leuk kleuraccent wanneer een leger paarsblauwe klokjes op lange stelen hun kopjes opsteken. Enkele wolken van Osmanthus (schijnhulst) met geurende witte bloemen vormen een groene buffer. De tuin is niet zo groot waardoor het aantal planten vrij beperkt is.

Verder lezen?

Ontdek de volledige tuinreportage nu in Chic Gardens voorjaar 2022.

Online bestellen = gratis verzending!

Veel leesplezier!


Tuinaanleg: Archituin
Aanleg zwembad: Archipool
Lieselot Sys : www.lieselotsys.be


Tekst: Ingrid Allaerts
Fotografie: Gerrit Devinck / Lieselot Sys

Geef een reactie