Tuinrealisatie door Duo Verde © Annick Vernimmen

Tuin en terras, onlosmakelijk met elkaar verbonden

Het terras bij deze woning ten zuiden van Antwerpen lijkt te fluisteren… ‘Lieve tuin, toe omarm mij’. En ja hoor, de bewoners voelen zich hier door hun strakke oase omarmd. Dat krijg je dus als de puzzel past, als het plaatje klopt.

Aan zijn tekentafel had Jeroen van Duo Verde de vernieuwing van het terras uitgewerkt, zoals door de klant gevraagd. “Maar terwijl was ik automatisch de tuin aan het restylen. Terras en tuin zijn immers onlosmakelijk verbonden”, aldus de bevlogen tuinarchitect.

Terras op hoog niveau

Wat staat het toch mooi te wezen in de zon, het luxueuze zitmeubilair van Royal Botania. Het groene geheel van Duo Verde signatuur slaat zijn armen eromheen. Geen wonder dat het hier gezellig thuiskomen is.

Van het terras heeft het tuinaannemersbedrijf uit Brasschaat een stijlvol podium gemaakt. In beton en met een opkantje in zwart staal. Zo tilt men het goede buitenleven als het ware naar een hoger niveau.

Een nieuwe look voor de stadstuin

De bestaande tuin, gelegen te Kontich, was bijna twintig jaar oud en aan grondige renovatie toe. Duo Verde heeft uiteindelijk van deze stadstuin een pareltje gemaakt met een nieuwe look. Het was een uitdaging, maar: missie geslaagd!

“Het prachtige overloopzwembad in natuursteen hebben we kunnen behouden, dat kon perfect worden geïntegreerd. Voor de aanwezige kunst hebben we een plaatsje gereserveerd. Maar verder is de opdracht om het terras te vernieuwen wel een beetje uitgelopen, uiteraard in samenspraak met de klant.”

Mee met de golven

Deze oase neemt je mee op de golven van de snoeivormen. Je ervaart een zachte golfbeweging met een rustgevende uitwerking, die tevens je blik leidt naar telkens weer een ander punt. Het komt de ruimtelijkheid ten goede.

Zelfs waar deze tuin die van de buren raakt, speelt dat gevoel van oneindigheid. De twee tuinen vloeien samen, doch zonder de privacy aan beide zijden te verstoren.


Verder lezen?

Deze tuin ontdek je nu in de voorjaarseditie van Chic Gardens.
Bestel online & geniet van gratis verzending! 👇Duo Verde
www.duoverde.be


Tekst: Patrick Retour
Fotografie: Annick Vernimmen

Geef een reactie