Een tuin als volwaardige leefruimte

Vier opeenvolgende generaties, allen gepassioneerd door tuinen; meer gespecialiseerd zijn dan de Drongense expert in tuininterieur T’Hooft wordt moeilijk. De zaak verdiept zich bovendien in totaalconcepten met alle facetten daarrond: barbecues, brievenbussen, infraroodcabines … Bedenk daarnaast dat zaakvoerders Francis T’Hooft en Annik Hollebeke elkaar perfect aanvullen en u mag er zeker van zijn dat het duo zowat alle tuinwensen van zijn klanten invult.

Kwalitatief tuinmateriaal

chicgardens.be_Gent_THOOFT_Web19705Al in 1870 startte Jules T’Hooft het tuinbedrijf T’Hooft. Maar het was de vader van huidig zaakvoerder Francis T’Hooft, die startte met de verkoop van tuinbenodigdheden. “Ikzelf heb hierop voort geborduurd zodat we snel konden evolueren naar een hedendaagse en complete specialist in tuindesign.” Denk bijvoorbeeld aan de collecties tuinmeubelen van het Belgische merk Manutti en de tuinsets van het eveneens Belgische Royal Botania. “Manutti onderscheidt zich door zijn simpele maar toch geraffineerde ontwerpen buitenstoelen, sofaconcepten en loungers. De materialen zijn op een dusdanige manier ontworpen en gekozen dat ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Ook Royal Botania is sterk in het selecteren van zijn materialen. Zij bieden niet enkel een brede waaier van verschillende materialen en stijlen aan, maar elk tuinmeubel is ontworpen en gebouwd om een perfecte synergie tussen vormgeving en functionaliteit aan te bieden.”

De ganse zomer buiten

Wat verlangen we ernaar terug gezellig samen met een hapje en een drankje op ons terras te vertoeven. T’Hooft uit Drongen is gespecialiseerd in kwalitatieve tuinmeubelen, zowel klassiek als modern. Het valt op dat het sfeercentrum zit vlot weet aan te passen aan de noden in de markt. “We bieden kwaliteit, hebben zeer vele grote merken onder één dak en staan garant voor een goede service. Een combinatie die daarom niet altijd duur hoeft te zijn. Wijzelf hebben oog voor mooie dingen en letten op details. Samen met onze klanten gaan we op zoek naar de juiste mix om zo de gewenste sfeer in hun tuin te creëren. Klassieke, design of traditionele tuininterieurs, het kan allemaal.” Een tuin dient nu eenmaal om te ontstressen en dat heeft deze Drongense tuin-kenner goed begre-pen.chicgardens.be_Gent_THOOFT_WebNinix_079_209 “We versterken kleuren, gevoelens, tendensen of tradi-ties doordat we het meest geschikte meubel, product of installatie op de terrassen in even-wicht willen plaatsen.

Inrichtingen in de breedste zin

Ons aanbod omvat terras- en poolhouse-inrichtingen in de breedste zin, zeg maar. Want ook al focussen we ons voornamelijk op tuinmeubilair; tuinliefhebbers kunnen bij ons eveneens terecht voor verwarmingselementen, licht- en muziekinstallaties, barbecues en allerhande decoraties.” Daarenboven denkt de zaak nog verder en nam het collecties brievenbussen, naamborden, huisnummers, infraroodcabines … op in haar spectrum. “De brievenbus krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht. Het is de ideale manier om al vanop de oprit het karakter van de woning te benadrukken. De trend momenteel ligt voornamelijk bij de colli- of pakjesbus.

Groen om te ontstressen

Daarnaast hebben we in de showroom een ruime collectie parasols en schadoeken van diverse merken uitgestald. In de jaren ’90 vormde teak de hoofdtoon, in de jaren 2000 kwam vlechtwerk zeer sterk naar voorn gevolgd door de rage rond inox. Momenteel is gelakt aluminium sterk vertegenwoordigd maar vandaag kunnen eigenlijk alle materialen. Opvallend is dat de combinatie van hout in een mix van hedendaagse of klassieke materialen terug komt bovendrijven.” De onlangs vernieuwde showroom geeft de bezoekers een nog beter beeld van de mogelijkheden die tuininrichtingen opleveren.” Over het feit dat de tuin samen met de tuininrichting alsmaar wint in populariteit, is de zaakvoerder duidelijk. “Groen biedt het perfecte middel om ons te ontstressen in deze haastige tijd. Bovendien is het de goedkoopste en meest nabije vorm om te genieten van rust. Wij willen iedereen helpen om deze droom ‘optimaal’ te realiseren.”

 

T’Hooft Tuincentrum
Moortelputstraat 1
9031 Gent
Tel: 09 282 31 22

[email protected]
www.thooft.com

 

 

Geef een reactie