Aluminium is mijn ding

Dat Sebastien Talpe of gewoon Bas Talpe een buitenbeentje is in de designwereld, is zeker. Alles begon met een cursus lassen in aluminium. Zonder enige achtergrond als designer, ontwerpt en maakt hij tijdloze buitencollecties.

copyright Neil Kirby all rights reserved
copyright Neil Kirby all rights reserved

Het leven van Bas Talpe lijkt een aaneenschakeling van toevalligheden. De ene stap brengt hem gezwind naar een volgende stap maar telkens weet hij precies wat hij wil en wat hij zeker niet wil. In 1991 startte Bas samen met zijn vader een bedrijf dat koepels en lichtstraten plaatst. De stap van de bouwwereld naar die van ontwerp verliep heel natuurlijk, alsof het gewoon zo moest zijn.

Bas: “Eigenlijk ben ik kinesist van opleiding. Ik doe heel graag aan sport. Mijn legerdienst deed ik bij de paracommando’s als officier. Dat beviel me wel want ik was heel graag buiten. Na mijn legerdienst vroeg mijn vader of ik geen zin had om veel buiten te werken en hij kwam met het idee op de proppen om een eigen zaak te starten. Zo zijn we met zijn tweeën gestart in 1991. We begonnen koepels en lichtstraten te plaatsen. In die markt is er heel wat concurrentie. De enige manier om te concurreren is een product aanbieden dat minder voor de hand ligt. En zo legden we ons meer en meer toe op moeilijke opdrachten en eigen ontwerpen van lichtstraten, koepels en aluminiumconstructies.”

Lees het volledige interview in het voorjaarnummer van Chic Gardens.

... To read this complete article you need a Premium or Digital subscription

Subscribe & login and you will be able to continue your reading

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: