© BaLu

BaLu Gardens | Regisseur van bijzondere buitenruimtes

Bart De Backer en Luc Van Laere, getalenteerde bezielers van BaLu, zien een tuin niet enkel als uithangbord of prestigeproject. Het leidmotief is (be)leven. Bovenop het esthetische aspect, telt vooral het gevoel dat mensen ervaren in hun tuin. “Net zoals je leeft in je interieur, dient ook je tuin om in te leven. Pas dan is het een heus verlengstuk van je interieur”, aldus Luc.

BaLu Gardens buitenruimtes tuinarchitectuur tuinarchitect interieurarchitect tuinen buitenleven stijlvol luxe exclusieve tuinen architectuur bart de backer luc van laere planten bloemen tuinaanleg tuinontwerp visie werkwijze tuinidee tuininspiratie chic gardens belgisch magazine
Luc Van Laere – BaLu

Bart & Luc, de bezielers van BaLu

BaLu is het geestesproduct van Bart De Backer en Luc Van Laere. De eerste is tuinarchitect met een haast encyclopedische kennis van botanica. De tweede interieurarchitect met een veelzijdig traject. Pakweg 1,5 jaar geleden beslisten ze om hun sterktes te bundelen.

“Na mijn studies IT aan de koninklijke technische school voor onderofficieren ben ik avondschool interieur gaan studeren. Die interesse kreeg ik met de paplepel ingegeven: mijn grootvader was aannemer en mijn vader architect”, vertelt Luc.

BaLu Gardens buitenruimtes tuinarchitectuur tuinarchitect interieurarchitect tuinen buitenleven stijlvol luxe exclusieve tuinen architectuur bart de backer luc van laere planten bloemen tuinaanleg tuinontwerp visie werkwijze tuinidee tuininspiratie chic gardens belgisch magazine
Bart De Backer – BaLu

Bart wist al snel welk carrièrepad hij zou bewandelen. “Op mijn twaalfde kocht mijn vader een buitenverblijf met veel groen. Mijn interesse was gewekt. Ik ben als een bezetene beginnen leren over planten en stak meteen de handen uit de mouwen. Na het middelbaar haalde ik een bachelor ‘garden and landscape design’ en deed flink wat ervaring op bij verschillende bedrijven. Ik reisde de wereld rond om planten in hun natuurlijke biotoop te zien.”

Bart en Luc gaan altijd samen naar de klant.

“We bekijken een project vanuit twee invalshoeken. Ik vertrek van de eigenheid van de binnenkant en de leefwijze, Bart eerder van de kenmerken en mogelijkheden van het exterieur en de geest van de plek”, aldus Luc. “Iedereen kan elementen groeperen tot een min of meer welluidend geheel. Ik hanteer liever een holistische aanpak gebaseerd op de authenticiteit van een plek. Onze ontwerpen – die rekening houden met context en bewoners – voegen daar een extra betekenislaag aan toe. Die is wars van trends en vluchtige frivoliteiten, maar staat als een huis”, vult Bart aan.

Bart en Luc zien een tuin niet als uithangbord of prestigeproject. Het leidmotief is (be)leven. Bovenop het esthetische aspect, telt vooral het gevoel dat mensen ervaren in hun tuin.

Net zoals je leeft in je interieur, dient ook je tuin om in te leven. Pas dan is het een heus verlengstuk van je interieur. Dat betekent dat er plekken zijn die een duidelijke functie hebben. Maar bovenal moet een tuin het pragmatische overstijgen. Hij moet goed aanvoelen, verrassende perspectieven bieden, de verbeelding prikkelen, noem maar op. Aan die belevingswaarde draagt de natuur zijn steentje bij. Plantsoorten, texturen, bloeiwijze en -tijden … bepalen mee de sfeer en de belevingswaarde.”


BaLu Gardens

Pieter Van den Bemdenlaan 93
2650 Edegem

T +32 496 76 10 88
[email protected]

www.balu-gardens.be


Tekst: Peggy Van der Auwera
Fotografie: BaLu

Geef een reactie