© Husqvarna

Aansturing Husqvarna-robotmaaiers nu via IFTTT

De Husqvarna robotmaaier is nu nóg meer te individualiseren. Dankzij het integratieplatform IFTTT (“If This Then That”) dat je kan koppelen aan de Automower Connect app wordt het maaiprogramma aangepast aan bijvoorbeeld de weersverwachting of activiteiten in je digitale agenda.

Husqvarna Automower nu nóg slimmer dankzij koppeling

Husqvarna, wereldleider en uitvinder van de robotmaaier, zet opnieuw een stap vooruit op het gebied van gazononderhoud. Voortaan kunnen gebruikers van de Husqvarna Automower het apparaat koppelen met andere slimme producten en diensten met IFTTT-functies in de mobiele app Automower Connect. Zo is het mogelijk om met een koppeling met een weerapp de robotmaaier alleen te laten maaien als de weersverwachting ideaal is. Bovendien kan je de werkzaamheden van de Automower afstemmen op je digitale agenda. Als er bijvoorbeeld een bepaald sleutelwoord (zoals besproeien of tuinfeest) voorkomt in de agenda dan wacht de Automower met maaien.

“We zien dat steeds meer klanten gebruikmaken van slimme diensten om hun Husqvarna-robotmaaiers te besturen. Dit is een aanvulling op ons aanbod van spraakgestuurde smart home-diensten en biedt een hoger niveau van automatisering. Via IFTTT bieden we onze klanten meer controle over de Automower-ervaring en de mogelijkheid om deze aan te passen aan hun persoonlijke situatie en behoeften. We zullen almaar meer verbindingsmogelijkheden toevoegen om onze gebruikers nog meer flexibiliteit te bieden”, zegt Bart van Hal, Marketing Manager Husqvarna Division Benelux.

Hoe werkt het?

De slimme IFTTT-functionaliteit is nu beschikbaar in de app Automower Connect. Je kunt ze koppelen via het tabblad ‘Smart Home’. Je hoeft alleen op de knop ‘verbinden’ te drukken. Op dit moment zijn de slimme koppelingen in Automower Connect alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers. Deze koppelingen werken zowel met Husqvarna Automower X-line-modellen als met modellen die zijn uitgerust met een Automower Connect-kit.

www.husqvarna.com.

 

Geef een reactie