© Marjon Hoogervorst

Biesot Tuinen | Een ‘groene puzzel’ met cachet

Deze stadstuin van Biesot Tuinen brengt ons naar Heemstede. De bewoners van de tuin hadden al heel wat ideeën en concrete wensen. Aan het dynamische hoveniersbedrijf om deze vorm te geven en in een concreet plan te gieten. Het is dan ook een tuin die ‘klopt als een groene puzzel’.

De stadstuin in Heemstede is een boeiend en samenhangend geheel dat garant staat voor sfeervol tuingenoegen.

Alles klikt in elkaar

“Ondanks dat we precies wisten wat we wilden, wist Bart ons te verrassen met een slim, doordacht en stijlvol ontwerp”, aldus de vrouw des huizes en opdrachtgever van deze stadstuin in Heemstede. Er werd inderdaad zeer creatief omgesprongen met wat gegeven was: een lange, smalle stadstuin en een best lange lijst met functies die in het ontwerp moesten geïntegreerd worden. De eerste uitdaging was het hoogteverschil van het huis met de iets lager gelegen tuin. Bart Biesot (Biesot Tuinen & Parken): “Dit hebben we opgelost door een hoger gelegen terras met aan het einde een trap die naadloos overgaat in een charmante loungebank van waarop je de tuin kan overschouwen. Aan de andere kant mondt de zitbank uit in een alu plantenbak.” Verrassend hoe alles in deze tuin in elkaar lijkt te klikken.

Veel variatie

Elk element is een onderdeel van een groter en samenhangend geheel. Zo ook het langwerpige waterelement, in de zichtlijn van de tuin, dat voorzien is van een eiland met een fraaie magnoliaboom. Een rooster, net onder het wateroppervlak, garandeert de veiligheid voor de kleine kinderen. Deze opbouwvijver is op zijn beurt verbonden met een zitbank in composiet, voorzien van een geïntegreerde watermond in roestvrij staal. Zalig om vanaf hier het kabbelende water te horen. Net als de rest van de tuin werd ook deze zithoek gestyled door Ester Biesot van The Garden store met onder meer een loungebed van Norr11 en lichtbollen die perfect aansluiten bij de buxusvormen. “Geen enkele tuin en dus ook styling is gelijk”, aldus Esther. “Telkens weer maak ik een unieke mix van meubelen, verlichting en decoratie die aansluit bij de tuin en de woonwensen van de opdrachtgevers.”

 

Een artikel uit Chic Gardens Dutch edition 2020 (UITVERKOCHT).


Over Biesot Tuinen & Parken: 72 jaar vakervaring

Biesot is ondertussen al 72 jaar een begrip op het gebied van buitenruimtes. Het familiebedrijf, met aan het roer Bart en Robert Biesot, is uitgegroeid tot een erkend, vakbekwaam hoveniersbedrijf en ontwerpbureau voor tuinen en landschappen. Met ondertussen 26 werknemers, en daarnaast nog een aantal vaste onderaannemers, garanderen ze zowel originaliteit en kwaliteit als een prima service. De stijl? “Onze tuinen zijn speels en worden gekenmerkt door divers materiaalgebruik. Strakke borders afgewisseld met weelderig groen. We gaan niet voor eenvoudig. Of saai. We verrassen.” En of ze dit doen. Samen met tuinstyliste Esther Biesot van The Garden Store kon Hoveniersbedrijf Biesot deze twee bijzondere en tot in de puntjes verzorgde tuinen opleveren. Hun missie: iedere dag werken aan het groener, origineler en mooier maken van de buitenruimte… van stadstuin tot riante private en zakelijke domeinen.

www.biesot.nl
www.thegardenstore.nl


Tekst: Eva Goossens
Fotografie: Marjon Hoogervorst

Geef een reactie