AANSTEKELIJK VAKANTIEGEVOEL

Wat moet het heerlijk zijn om van je tuin te kunnen genieten vanaf de vroege lente tot in de herfst? Zalig moet het zijn om zowel op de terrassen rond het zwembad als in het bijhorend poolhouse gezellig en luxueus buiten te kunnen zitten. Andy Baudewyn van Rechts van de kerk nam deze dromen en wensen ter harte. Het meubilair en de volledige aankleding van de terrassen liet hij samengaan met de stijl van de woning en de net heringerichte tuin met zwembad en poolhouse. Het eindresultaat straalt een aanstekelijk vakantiegevoel uit.

 

Een tijdje geleden werd Andy Baudewyn benaderd door de eigenaars van deze prachtige villa in Sint-Martens-Latem om hun buitenruimte herin te richten. Avantgarden uit Wijnegem stond in voor het ontwerp en de uitvoering van het project, terwijl Zwembaden De Wilde het prachtig overloopzwembad realiseerde. Het poolhouse met bar en openhaard werd gerealiseerd door Bogarden.

De opdracht voor Andy Baudewyn bestond erin om dit plaatje compleet te maken met aangepast meubilair en decoratie. Na een lang gesprek met de klanten en een bezoek ter plaatse werkte hij een voorstel uit met het meubilair van de Oostenrijkse outdoorspecialist Viteo en de tafels van Bas Talpe. De opdrachtgevers wilden immers een tijdloze, degelijke, comfortabele en onderhoudsvriendelijke inrichting.

Kenmerkend voor het buitenmeubilair van Viteo is het gebruik van duurzame materialen waardoor de collecties buiten kunnen blijven staan in alle weersomstandigheden. De collectie die hier gebruikt werd voor het lounge gedeelte op het terras naast het zwembad en het poolhouse is de Pure collectie van Viteo. De naam doet al vermoeden waarvoor de collectie staat: puur, strak en comfortabel.

Van de vroege lente tot de herfst geniet het gezin van hun nieuwe buitenruimte. Ze ontpoppen zich graag tot de gedroomde gastheer en gastvrouw, ontvangen vrienden om bij te praten of familie met kinderen om ontspannen rond te hangen in en rond het verwarmde zwembad of in de comfortabele loungezetels rond de openhaard. Na schooltijd springen de twee kinderen van het gezin altijd wel eens in het zwembad om te spelen of te zwemmen.

Mooi en functioneel
“De grens tussen binnen en buiten wordt alsmaar kleiner”, vult Andy Baudewyn aan. “Dit wil niet zeggen dat enkel de materialen en het productieproces anders zijn. Nee, de vereisten en voorwaarden aan buitenmeubilair verbonden, verschillen erg van die voor binnenmeubilair. Gemakkelijk in onderhoud, resistente materialen die voldoen aan alle weersomstandigheden en kussens die waterafstotend en bestand zijn tegen fel zonlicht zijn de belangrijkste vereisten. Buitenmeubilair moet immers niet alleen mooi zijn maar ook enorm functioneel. We zien meer en meer de tendens naar moduleerbaar meubilair voor op het terras, uitgevoerd in mooie, opgewekte kleuren die naadloos overgaan in de natuur en mooi aansluiten bij de architectuur van de woning”.

Moduleerbaar meubilair
De Pure collectie van Viteo is de eerste collectie die aan deze voorwaarden kan voldoen. Het meubilair is moduleerbaar en materialen zoals teak, beton, corian en aluminium zijn combineerbaar. Een kleine inkeping in de corian modules zorgt voor die flexibiliteit. Armleuningen en rugleuningen kunnen eindeloos gecombineerd worden. Alles is mogelijk. Van een individuele loungezetel kan je een salontafel maken en omgekeerd, of van een sofa kan je een chaise longue of een ligbed maken. Uniek aan deze collectie is de ‘fire table’, gemaakt uit beton met een barbecue-element voor een gezellige avond rond het kampvuur.

Voor de ‘fire table’ heeft Viteo onlangs de Wallpaper Design Award gewonnen.

De ‘Pure’ kussens zijn gemaakt in zachte stoffen, geven voldoende steun en comfort en zijn uitgevoerd in de kleuren van wit tot zwart, in zachte kleuren of met een gewafeld motief.

Viteo werkt voor zijn Pure collectie en ook in andere collecties met het hoog technologische materiaal Corian van het Dupont label. Voordelen zijn dat het zeer dun kan gemaakt worden en toch heel sterk is. Het is een zuiver materiaal wat maakt dat het poriënvrij is en makkelijk in onderhoud en kleurvast. Corian heeft al jaren zijn dienst bewezen in badkamers en keukens en is nu klaar om de buitenwereld te veroveren.

Poolhouse
Binnen in het poolhouse staat een tafel van Bas Talpe, Belgisch fabrikant én ontwerper van tijdloze mooie strakke tafels en banken. Voor het tafelblad kan je kiezen uit twee materialen: HPL (laminaat) of hout. Andy koos voor een houten tafelblad in Afromosia als warm contrast. Afromosia is een uiterst duurzame hardhoutsoort met heel wat voordelen. Het hout is zacht om aan te raken maar uiterst sterk en duurzaam. Het is bestand tegen alle weersomstandigheden. Het hout heeft een bruinrode kleur en harmonieert mooi met het witte aluminium onderstel. Na verloop van tijd gaat het hout buiten natuurlijk vergrijzen. De stoelen M1 van MDF Italia zijn comfortabel, flexibel, licht en stapelbaar.

Decoratieve handgemaakte potten op de tafel zijn van het Belgische label Domani.

Terrassen
Het terras is zuiders gelegen en ingesloten waardoor een parasol geen overbodige luxe is op zonovergoten dagen. De keuze viel op een Ocean Master Autoscope van Tuuci, een parasol in marinestijl die, afkomstig uit Miami, uiterst duurzaam en sterk is. Bij het zwembad stelen twee Q Stool poefjes van Viteo de show.

Op het grote terras naast het huis werd opnieuw gekozen voor een tafel van Bas Talpe maar in een grotere versie zodat 10 à 12 personen rond de tafel kunnen zitten. De eigenaars hebben een grote familie en kozen daarom voor twee identieke tafels. Het terras is lang genoeg om twee tafels achter elkaar te plaatsen waardoor tot 18 personen kunnen aanzitten.

Rechts van de kerk verdeelt naast Viteo, Bas Talpe en MDF Italia ook merken zoals Dedon, Extremis, Kettal, Fast, B&B Italia en Fermob. Vanaf 2014 start Rvdk met het Belgische merk Tribù. Voor Viteo is Andy Baudewyn Flagship store van België en presenteert als enige in de Benelux de gehele Viteo collectie. Parasols, beelden, ornamenten en heel mooie potten van Atelier Vierkant, Domani en West14 maken het aanbod compleet.

 

 

Geef een reactie