Walrus, de eerste échte buitensofa

De grote nieuwkomer dit jaar is Walrus, de eerste échte buitenzetel. Na de preview op IMM in Keulen wordt het gamma – dat vanaf nu bij alle dealers beschikbaar is – in vol ornaat voorgesteld in Milaan. De nieuwe tafeltjes (corner square table, coffee table, side table en linking table) maken het gamma nog veelzijdiger en bieden eindeloze combinatiemogelijkheden! En dankzij meerdere zithoogtes (335 mm tot 385 mm) wordt aan de meest veeleisende zitbehoeftes voldaan.

Onderuitgezakt in een ruime sofa, lekker weertje, drankje in de hand, genietend van de rust of van een goed gesprek… Wie is daar niet voor te vinden? Wat jammer dat we die prachtige sofa daarna telkens tot een kaal frame moeten reduceren of onder een hoes moeten verbergen om hem tegen slecht weer te beschermen. Moeten we dan gewoonweg aanvaarden dat hij er het overgrote deel van het jaar lelijk uitziet?

Extremis vindt van niet en daarom heeft ze het concept buitensofa helemaal binnenstebuiten gekeerd. Met superstevig dekzeilmateriaal heeft ze een mooi gestroomlijnde, weersbestendige sofa ontworpen die er het hele jaar door prachtig uitziet. Een ingenieus opbergvak in de rug van Walrus verbergt een opvouwbaar deken en een dik kussen, die bij aanraking met de huid een gevoel van zachtheid en comfort geven.

Zodra de zon achter de wolken komt piepen, kan in een mum van tijd een warme, droge en comfortabele zitplaats in de openlucht worden gecreëerd. En dit in elk seizoen!

De delen die permanent aan de elementen zijn blootgesteld, zijn vervaardigd uit duurzaam dekzeilmateriaal dat geen water of vuil opneemt. De eerder corpulente vorm van de sofa zorgt dan weer voor een snelle waterdrainage. Dankzij dit gladde, afwasbare materiaal vraagt Walrus slechts heel weinig onderhoud. Het gedeelte dat met het lichaam in aanraking komt, is gemaakt uit een zacht, aangenaam aanvoelend, hoogwaardig materiaal. Dankzij zijn beperkte volume kan het gemakkelijk worden verwijderd om te wassen of voor langere tijd op te bergen.

Walrus bespaart opbergruimte binnenshuis en vooral heel wat tijd en moeite. Een echte tool for togetherness die samenzijn zo aangenaam mogelijk maakt, het hele jaar door!

extremis.be

Geef een reactie