Tuinarchitecten Eric en Roel Wouters© Bert Machielsen

Verknocht aan thuiswerken: poolhouse als tuinkantoor

Meer dan ooit is thuiswerken de regel. Deze eigenaars hadden het uitstekende idee om een deel van het poolhouse in aanbouw in te richten als tuinkantoor. Tuinarchitecten en -aannemers Eric Wouters en zoon Roel lieten een bijgebouw uit de grond rijzen, volledig in lijn met de minimalistische architectuur van de woning.

Poolhouse als multifunctioneel gebouw

Eric en Roel Wouters tekenen voor een groen plaatje dat goed is voor een heuse totaalbeleving. Een knap project dat ze van a tot z hebben gerealiseerd: tuin, zwemvijver, terras en bijgebouw.

“Initieel was het de bedoeling van de bewoners om in de achtertuin een soort van paradijsje te hebben. Poolhouse bij de zwemvijver. Altijd vakantie thuis. Maar toen kwam het coronavirus aanwaaien, en dan hebben we de switch gemaakt naar een multifunctioneel gebouw. Met dus een integratie van de nodige kantoorfaciliteiten.”

Naast een tuinkantoor biedt het gebouw onderdak aan een zithoek, praktische keuken en toilet.

Wonen en werken

Aan wooncomfort ontbreekt het niet in het bijgebouw.

“Doordat we werken met een slim airco-systeem is het er winter en zomer aangenaam werken en vertoeven.” Jawel, dat bijgebouw wordt intensief gebruikt, het is de investering waard. De keuken is gerieflijk en voldoet aan de noden: kopje koffie zetten, hapje serveren, kurk van de fles wijn halen, uitschenken en klinken maar. “Hier is al menig tuinfeestje gehouden!”

Unieke uitstraling: industrieel en organisch

Door zichtbeton en gebrand hout te combineren, heeft het poolhouse een industriële en tegelijk organische look. Die traditionele manier om de toplaag van hout te ‘verkolen’ heet Shou Sugi Ban en stamt uit Japan. Het resultaat oogt authentiek.

De XL-tegels van buiten lopen binnen door. Beton of natuursteen? Geen van beide. Dit zijn immers keramische tegels van 90cm x 90cm. Mooi, vorstbestendig en onderhoudsvriendelijk. Aan de rand van de zwemvijver werden de tegels verfijnd afgewerkt, in verstek en met een decoratieve neus. Met die originele mix van materialen heeft de achtertuin duidelijk aan charme gewonnen.

www.ericwouters.be

Meer lezen?

Ook interesse in een multifunctioneel poolhouse of bijgebouw? Laat je inspireren door deze prachtige tuinrealisatie. Het volledige project vind je in de najaarseditie 2021 van Chic Gardens.

» Bestel Chic Gardens online (gratis verzending in België).

Nu verkrijgbaar in de Chic Gardens Bookshop: Chic Gardens najaar 2021


Tekst: Patrick Retour

Geef een reactie