Moderne tuin © Groenbedrijf Van Vlierden

Veelzijdige moderne tuin met high-end terras

In deze moderne tuin in Genk baden de eigenaars in luxe. Het huis, poolhouse en zwembad zijn naadloos op elkaar afgestemd. Terrassen omringd door stijlvolle planten schermen de bewoners af voor de stress van de buitenwereld. Een duurzaam groendak maakt de tuinbeleving compleet.

Het was de wens van de klant om het bestaande terras in grootformaat natuursteentegels uit te breiden met extra ontspanningsruimte. In die opdracht is Groenbedrijf Van Vlierden uit Pelt glansrijk geslaagd.

Voortaan is het high-end terras echt een geliefde plek om gezellige momenten te beleven samen met familie en vrienden. Bovendien is de daktuin niet enkel een meerwaarde voor het interieur qua uitstraling, maar wordt er ook intensief gebruik van gemaakt.

Niveauverschillen, beplanting en kunst

De grootste uitdaging bij het ontwerp en de uitvoering van dit groenconcept was allicht om een vaste balk, over de volledige breedte van het terras, vakkundig weg te werken.

De oplossing lag in het creëren van een niveauverschil. Met een trap en verhoogde plantenbakken krijgt de buitenruimte een logische, natuurlijke indeling. Je kunt er enerzijds genieten van ‘wining & dining’ in het verlengde van de keuken, anderzijds is het ideaal ‘loungen & relaxen’ op hoog niveau.

Voor de beplanting is gekozen voor een wintergroene structuur in combinatie met siergrassen en meerstammige loofbomen. Een daktuin die echt gemakkelijk is in onderhoud en nooit zijn charmes verliest. Die je het hele jaar in vervoering brengt ook en altijd goed is voor een kwalitatieve graad van beleving.

Last but not least was het voor deze kunstliefhebbers zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat enkele stukken uit hun kunstcollectie een dankbaar plaatsje zouden krijgen.

Privacy in het groen

Leibomen vermijden inkijk vanaf de drukke steenweg. En ook rond de zwembadzone creëert Groenbedrijf Van Vlierden een gevoel van privacy. De bewoners worden er echt gekoesterd en genieten er van hun volle bewegingsvrijheid. Dient het nog gezegd dat in zo’n droomtuin quality time komt bovendrijven?

Groendak

Extensieve platte groendaken verfraaien het uitzicht vanop het terras op de verdieping. Noteer dat de tuin qua organisatie voldoet aan functionele noden: moestuin, boomgaard met klein fruit, kippenweide. Niet te vergeten, tot slot, dat dankzij de voorziene tuinberegening en robotmaaier de tuin qua zorg beheersbaar wordt gehouden.


Benieuwd naar meer inspiratie?

Groenbedrijf Van Vlierden stond in voor ontwerp, aanleg en onderhoud van deze tuin. De exclusieve tuinen van Van Vlierden nestelen zich harmonieus in het landschap en weerspiegelen het karakter van de woning. Voor alles is er een oplossing: terrasverhardingen en opritten, zwembad, wellness, bijgebouwen, groendaken.

“In elk ontwerp zoeken we naar een antwoord op de vragen van de klant. Of het nu gaat om kunstintegratie, onderhoudsvriendelijk werken, fruitteelt, een kruidentuin of rustige plekjes aanleggen. Onmogelijk bestaat niet bij ons.”

www.vanvlierden.be

Nu verkrijgbaar in de Chic Gardens Bookshop: Chic Gardens najaar 2021

» Bestel het nieuwste Chic Gardens magazine online.

Tekst: Patrick Retour

Geef een reactie