© Edville, C'est Jenti Photography

Vakantiesfeer in een groene oase

Op een prachtig groen perceel pal achter de tuinbouwschool in Melle (Oost-Vlaanderen) vinden we het vakantiehuis ‘Edville-home’. De tuin bij deze karaktervolle villa was verouderd, niet goed onderhouden en dus aan vernieuwing toe. De grootste uitdaging voor het team van Exteria was het organisch samenvoegen van de privétuin voor de eigenaar met de gemeenschappelijke delen voor de gasten. En of dat gelukt is! De tuin werd één groene oase en straalt een heerlijk vakantiegevoel uit.

De nieuwe eigenaars – tevens kleinzoon en zijn gezin – hadden grootse plannen met dit domein in Melle. De villa met bijgebouwen werd omgetoverd tot een karaktervolle vakantiewoning voor groepen tot 32 mensen én een eventruimte voor bedrijven en feesten.

Ook met de tuin waren er wilde plannen.  Via een bevriend architectenkoppel kwam tuinarchitect Thomas van Exteria in contact met de eigenaas van het vakantiehuis. De tuin moest worden ontworpen in functie van het verhuren van de vakantiewoning en bovendien moest daarin ook wellness geïntegreerd worden. Maar hoe maak je een tuin zowel privé als gedeeld wanneer er gasten komen? Het lijkt wel een dilemma tussen twee haast onverzoenbare partijen. Toch vond Thomas in nauwe samenwerking met de bewoners een ingenieuze oplossing.

Zo bedachten ze een dubbele houten afsluiting die dichtgetrokken kan worden, zwevend over het water. Wanneer de wellness verhuurd is, glijdt de poort over het water van de zwemvijver. Zo kunnen de gasten genieten van het water zonder in het private deel te kunnen kijken. Is de vakantiewoning of wellness niet verhuurd, of is er een iets groter event, dan staan de poorten open links en rechts van het water en loopt de tuin gewoon door.

Het is als het ware een droom.

www.exteria.be
www.edville.be

Nu in Chic Gardens voorjaar 2021: Karaktervolle vakantiewoning Edville in Melle met prachtige tuin die een vakantiegevoel uitstraalt. Door tuinarchitect Thomas van bureau Exteria.
© Edville, C’est Jenti Photography

Lees en kijk verder

Wil je meer weten over deze karaktervolle vakantiewoning met inspirerende tuin door Exteria? Lees het volledige artikel dan nu in de nieuwe Chic Gardens voorjaar 2021.

Bestellen doe je makkelijk hier. Nu zonder verzendkosten!


Tekst door Ingrid Allaerts | Chic Gardens voorjaar 2021

Geef een reactie