© FMG

Uniek met keramiek: bijzondere tegels in de kijker

Buiten wordt zoals binnen, ook wat de vloeren betreft. Steeds vaker kiezen we ervoor om de keramische tegelvloer van het interieur te laten doorlopen op het terras en zelfs tot aan het zwembad, weliswaar in een aangepaste dikte en met de nodige antislipeigenschappen. Inspiratie nodig? We zetten enkele bijzondere tegels in de kijker.

Betonlook

Ook keramische tegels met betonlook zijn erg in trek. Van Sant’Agostino is de Form, een keramische tegel met karaktervol cementeffect. Verkrijgbaar in drie grijstinten met afwerkingen voor zowel binnen als buiten, maar wel enkel in een dikte van 1 cm. Formaten: 60 x 180 cm, 60 x 120 cm en 90 x 90 cm.

Buitenpark Beltrami

Voor een inspirerende kennismaking met buitentegels, is een bezoek aan het uitgebreide tuinpark van Beltrami in Harelbeke zonder meer de moeite waard, alle mogelijke buitentoepassingen worden gepresenteerd. Mathias Mol van Buro 360 in Lichtervelde tekende, in opdracht van Beltrami, het ontwerp voor de buitenshowroom van 900 m2. Het is een uitgelezen plek om ideeën op te doen voor de tuin. Talrijke mogelijkheden worden getoond: terrassen, opritten, gevelbekleding, boordstenen, trappen, …. Het is allemaal aanwezig. Voor uitleg en praktische vragen staat een enthousiast team klaar. De showroom en buitenpark zijn op afspraak te bezoeken.

Maanlandschap

Moonstone is een tegelcollectie van FMG waarvoor men zich liet inspireren op het maanoppervlak. We noteren vijf verschillende tinten, telkens verkrijgbaar in vier afwerkingen: naturel, met structuur, silky en antislip. Vooral deze laatste, uitgevoerd in een dikte van 2 cm, is perfect voor buiten. Formaten: 120 x 60 cm en 60 x 60 cm.

Keramisch parket

Een andere opvallende trend is het keramische parket, tegels met de look van echt hout. Colorker biedt met Wonderwood zowel tegels voor binnen als buiten, in het laatste geval met een 2 cm dikke Duplo oplossing. Ook voor de buitentegel laat deze Spaanse fabrikant je de keuze uit vier warme nuances: Bone, Camel, Walnut en Coffee. Zo kun je binnen en buiten perfect op elkaar afstemmen. Formaat: 29,5 x 119,2 cm.

Kalksteen met elegante marmertoets

Deze Lithos keramische tegel, nieuw van Cotto d’Este, is geïnspireerd door de Portugese Cascoigne steen en verenigt de schoonheid van fijne kalksteen met het elegante van marmer. Dit laatste blijkt uit de fijne marmeraders die een extra dimensie toevoegen aan de verfijnde look. Verkrijgbaar in een warm en neutraal kleurenpalet. Formaat: 90 x 90 cm (en 2 cm dik).

XL

Van Kronos: deze Deckway Nut tegel die het effect van warm notenhout tot aan het zwembad brengt. Uiteraard gaat het ook hier om een keramische tegel, 2 cm dik en in een extra groot en vooral lang formaat voor een best indrukwekkend effect. Formaat: 30 x 240 cm.

Authentieke leistructuur

Met L2 heeft ook Lea Ceramiche een gamma aan 2 cm dikke keramische tegels die hun weg vinden naar de buitenruimte. Verkrijgbaar in drie collecties waaronder ook de Waterfall reeks met natuursteenlook in maar liefst twaalf kleuren en vijf formaten: 90 x 90 cm, 60 x 120 cm, 45 x 90 cm, 60 x 60 cm en 30 x 120 cm.

Losa kalksteen

De Losa kalksteen stond op zijn beurt model voor de nieuwe en gelijknamige Losa keramiekcollectie van Novoceram. Een uitgebreid gamma aan tegels met diverse kleuren, formaten en ook enkele 2 cm dikke varianten voor buiten, waaronder ook deze Losa Graphite Structured Anti-Slip in een formaat van 60 x 120 cm.

Koninklijke allures

Het succesvolle Royal Stone-gamma van Porcelain Gres ziet zich verder uitgebreid met meerdere varianten, waaronder ook een buitentegel (2 cm) en tevens de toepassing van antisliptechnologie op dunnere tegels. Beschikbaar in vijf kleuren: Platinum White, Palladium Grey, Black Diamond, Imperial Brown en Noble Beige. Formaten (tegel 2 cm): 100 x 100 cm, 120 x 60 cm en 60 x 60 cm.


Tekst: Eva Goossens

Geef een reactie