© psgstudio.be

Ontwerp en realisatie op maat

Tuinarchitectuur Wim Verrezen groeide gedurende 30 jaar uit tot een duurzame onderneming voor duurzame projecten. De zoektocht naar een eigen identiteit heeft het laatste decennium geleid naar de weg van “rustige vastheid”: met vastberadenheid stappen in de goede richting zetten en deze koers aanhouden. Dit alles nochtans met veel aandacht voor innovatie en verbetering van aanpak in de realisatie van moderne totaalprojecten binnen een strak tijdskader.

Dit alles schetst ook de stijl die Wim Verrezen hanteert om van nog te ontwikkelen of te verbeteren buitenruimten het principe ‘less is more’, consequent toe te passen. Het realiseren van een buitenruimte die afgestemd is op de dagelijkse beleving door zijn gebruikers is de opdracht. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan het onderhoudsvriendelijke aspect en wordt gestreefd naar rustgevende tuinen. Wim Verrezen is dan ook een felle aanhanger van tuinen waarin grote borders als prairietuin worden aangelegd. Hierbij zorgt een laag van grove lava tussen de planten voor sterke beperking van onkruid, een wel gesmaakt alternatief voor boomschors.

(lees verder onder de foto’s)

Uw partner voor moderne totaalprojecten gekenmerkt door duidelijke lijnen en warme accenten
De architectuur van strakke hagen en blokken is geëvolueerd naar een combinatie van een sober lijnenspel doorbroken door organisch geschoren vormen of borders. Deze plantenzones bestaan dikwijls uit grassen – soms niet, dan weer wel – gemengd met bolgewassen en bloeiende vaste planten. Deze borders zorgen voor de warme toets in het monotone groen. Herfstkleuren van bomen of heestergroepen zorgen in het najaar voor een uniek kleurenpallet. Meerstammige bomen brengen het geheel tot de essentie om tot een gedragen – uit de natuur herkenbaar – resultaat te komen. De keuze van verhardingsmaterialen en constructie-elementen is afgestemd op de architectuur van de woning en de functie van gebruik. Drie tuinarchitecten werken als team aan uw plan en overwegen alle mogelijkheden die tot een creatief en duurzaam project leiden. Het team met 30 jaar ervaring staat voor totaaloplossingen.

Wat wel eens ‘maatwerk’ wordt genoemd, is voor Wim Verrezen de standaard aanpak. Vanaf de eerste pennentrek tot de sleutel op de tuinpoort begeleidt Wim Verrezen en zijn team u doorheen het volledige traject. Dit alles met één projectcoördinator als uw contactpersoon voor de verschillende elementen. Door de vele jaren ervaring behoort een project met zwembad, bijgebouw, terras en tuinaanleg tot de dagdagelijkse opdracht om dit tot het laatste detail te behartigen. Ontzorgen van het cliënteel loopt dan ook als een rode draad door het ganse traject.

(lees verder onder de foto’s)

Interieurarchitecte denkt mee
De recentste aanvulling van het Verrezen-team is een interieurarchitecte en meubelontwerpster. Zij biedt alle ondersteuning om de bijgebouwen, poolhouses en tuinkantoren verder te ontwikkelen en te voorzien van een creatieve inrichting. Weer een stap verder in hun grote plan van aanpak.

 

Tekst: Wim Verrezen

Tuinarchitectuur Wim Verrezen
Ilsestraat 86 | B-2260 Westerlo
T: +32 14 23 15 23
[email protected] | www.wim-verrezen.be

Geef een reactie