© in-lite design bv

Natuurlijke tuinverlichting bij moderne villa met klassieke touch

In het Noord-Hollandse Laren staat een moderne villa waarvan de architectuur sterk geïnspireerd is op de klassieke landelijke stijl. Rondom het indrukwekkende pand met rietenkap is een fraaie tuin aangelegd door de tuinaannemers van Heart for Gardens waarin de moderne architectuur en de natuurlijke omgeving prachtig samenkomen. ’s Avonds wordt het tafereel prachtig verlicht met hoogwaardige in-lite LED verlichting die zorgvuldig is samengeteld door de lichtontwerpers van in-lite LAB.

In-lite LAB: “De wereld magischer maken met verlichting”

De lichtontwerpers van in-lite LAB ontwikkelen de mooiste lichtplannen voor de meest indrukwekkende tuinen en buitenruimtes ter wereld. Zij zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen om de wereld ‘s avonds magischer te maken met verlichtingsoplossingen van in-lite. Niets is onmogelijk bij LAB. En dat is de reden waarom Heart for Gardens in-lite LAB heeft betrokken bij dit imposante project. Het ontwikkelen van het perfecte lichtplan vergt een bijzondere samenwerking met de architect en tuinaannemer. Het resultaat komt tot uiting in deze indrukwekkende tuin.

Professionele 12V verlichting

In dit project is alle verlichting zorgvuldig geselecteerd om de prachtige kenmerken van het huis en de tuin te complimenteren. Hiervoor is gebruik gemaakt van diverse ledverlichtingsoplossingen van in-lite. De verlichting is aangesloten op een slim 12V systeem dat aan te sturen is middels een smartphone app. Het systeem is speciaal voor toepassing in tuinen ontwikkeld en wordt al 20 jaar wereldwijd gebruikt door tuinaannemers en hoveniers. De verlichting is modulair ontwikkeld op een Plug & Play basis. Dit wil zeggen dat het eenvoudig aan te leggen is zonder tussenkomst van een elektricien en de vele mogelijkheden om armaturen en verlichtingsoplossingen te combineren.

Zichtlijnen en eyecatchers

Zowel in het ontwerp van de tuin als het lichtplan is rekening gehouden met de zichtlijnen vanuit de woning en vanuit de entree. Langs het pad zijn prachte staande ACE armaturen geplaatst die prachtig tot hun recht komen tussen de weelderige beplanting. Onder de staanders van de imposante pergola in de achtertuin zijn geïntegreerde BIG FLUX spots geplaatst die ervoor zorgen dat deze eyecatcher ook ’s avonds indruk maakt. Bovendien is deze pergola uitgerust met SCOPE CEILING spots die het pad sfeervol verlichten en ‘s avonds een veilige doorgang garanderen. In-lite leverde ook de imposante gevelarmaturen die direct op het stroomnetwerk van de woning zijn aangesloten. Daarmee is alle buitenverlichting perfect op elkaar afgestemd!

Perfecte kleurweergave

In de tuin zijn de imposante bomen verlicht door geïntegreerde BIG NERO spots. Deze bijzondere lampen zijn uitgerust met een speciale techniek waarmee de lichtbron met een magneet eenvoudig in de gewenste hoek te kantelen is. Ook zijn diverse SCOPE spots toegepast voor het verlichten van de struiken. Tussen de siergrassen zijn opvallende MINI SCOPE DUO spots geplaatst. Deze spots zijn speciaal ontwikkeld voor het verlichten van groeiende beplanting en de hoogte kan naar wens afgesteld worden.

Alle in-lite LED verlichting kenmerkt zich door een bijzonder natuurgetrouwe kleurweergave. Hiermee zien de kleuren in de tuin er ’s nachts net zo mooi uit als overdag. Neem een kijkje op de website van in-lite en laat je inspireren door de magie van in-lite buitenverlichting!

Geef een reactie