©Studio PSG

Moderne demotuin bij oude abdijhoeve

Firma t Groene Plan – specialist in tuinaanleg en hybride zwembaden –  verhuisde in het voorjaar van 2020 naar een historisch pand: de oude abdijhoeve van de abdij van Tongerlo. Daar namen ze de bestaande tuin van al 30 jaar oud onder handen. Het resultaat verleidt je met sferen en ideeën voor je eigen tuin.

Abdijtuin

In het vernieuwde gedeelte van de oude abdijtuin vind je een hypermodern, bouwkundig, hybride zwembad dat aangevuld wordt met onderhoudsvriendelijke planten en moderne tuinmeubels. Opvallend doorheen heel de tuin is de vrolijke oranje accentkleur. Er zijn Ilex en taxus struiken gebruikt om de tuin meer structuur te geven. Deze planten zijn wintergroen en hebben slechts twee keer per jaar een snoeibeurt nodig. Verder werden vooral siergrassen en hydrangea’s aangeplant. Het idee is om planten van dezelfde soort bij elkaar te zetten, zodat ze elkaar niet beconcurreren en er weinig onderhoud nodig is.

Chic Garden is hét Belgische magazine voor outdoor living & outdoor design. Boordevol inspiratie voor het buitenleven en ideeën voor jouw stijlvolle droomtuin. Laat je inspireren door de moderne demotuin van firma 't Groene Plan (specialist in tuinaanleg en hybride zwembaden) bij de oude abdijhoeve in Tongerlo.
©Studio PSG

Hybride zwembad

Het hybride zwembad is het type strakke en sobere waterpartij waarvoor ‘t Groene Plan bekend staat. Een antractietkleurige/grijze liner werd gecombineerd met een bodem uit gneis, een soort graniet. Typerend aan deze natuursteen zijn de lijnen in het gesteente. Die lopen allemaal in dezelfde richting en dragen bij aan het moderne en strakke uiterlijk.

(Lees verder onder de foto’s.)

Bezoek de demotuin

Wil jij de sfeer opsnuiven en ideeën op doen voor je eigen tuin? Maya Carre en Kris Buggenhout, powerkoppel en zaakvoerders van ‘t Groene Plan, laten je graag kennismaken met hun vakmanschap en expertise in hun nieuwe demotuin in Westerlo.

De demotuin is te bezichtigen van maandag tot zaterdag, enkel op afspraak.

www.groeneplan.be

Ook in de winter wondermooi!


Tekst: Reine Driesen

Geef een reactie